Siyaset Erdoğan ve Davutoğlu'nun sır görüşmesi
Paylaş
Erdoğan ve Davutoğlu'nun sır görüşmesi

Cumhurbaşkanlığı Kaynakları: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu Cumartesi günü görüştü. Görüşme Erdoğan'ın ikametgahında gerçekleşti ve görüşmeyi Cumhurbaşkanı Receo Tayyip Erdoğan istedi

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümet arasında yaşanan krize kilitlenmişken Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından flaş bir açıklama geldi.

Haberin Devamı

Recep Tayyip Erdoğan, cumartesi akşamı Kısıklı’daki evinde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu kabul etti. DHA'nın haberine göre görüşme yaklaşık 1 saat 30 dakika sürdü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından öğrenilen bilgiye göre görüşme talebi Erdoğan’dan geldi. Görüşme Erdoğan'ın İstanbul Kısıklı'daki evinde gerçekleşti.

NELER OLUYOR?

20 Mart Cuma günü Ukranya ziyareti öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan hükümetin ve HDP heyetinin Dolmabahçe Sarayı'nda açıkladığı 10 maddelik çerçeve yol haritasını doğru bulmadığını açıkladı. Ertesi gün 21 Mart'tı ve Abdullah Öcalan'ın silah bırakması için PKK'yı 'Kongre yapmaya çarğırdı'. Ancak akşam saatlerinde Hükümet sözcüsü Arınç 'Acaba Cumhurbaşkanı konuşmasaydı Nevruz mesajı daha farklı mı olurdu?' diye konuştu.

Haberin Devamı

Hükümet ve Cumhurbaşkanlığı arasındaki kriz iyice su yüzüne çıkarken bugün Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından sürpriz bir açıklama geldi. 21 Mart tarihinde Nevruz sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikametgahında Erdoğan'ın talebi üzerine Başbakan Davutoğlu ve Erdoğan 1.5 saatlik bir görüşme gerçekleşti.

TANSİYON HALA DÜŞMEDİ

Cumartesi günü yapılan kriz zirvesi sonrası bir gün sonra Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın açıklamaları devam etti. 23 Mart'ta (bugün) ise Erdoğan isim vermeden Bülent Arınç'ı ve hükümetin çözüm süreci adımlarını topa tuttu.