Siyaset Erdoğan'dan BDP'ye uyarı
Paylaş
Erdoğan'dan BDP'ye uyarı

Bayram namazını Mimar Sinan Camii'nde kılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı namazını İstanbul Ataşehir’deki Mimar Sinan Camii’nde kıldı. Kısıklı’daki konutundan çıkan Başbakan Erdoğan saat 07. 30 civarında camiye geldi. Erdoğan’ın camii girişinde İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile bazı yetkililer karşıladı. Erdoğan’a bayram namazında oğlu Bilal Erdoğan, torunu Ömer Tayyip de eşlik etti. Namazın ardından Başbakan Erdoğan, camii cemaati ile bayramlaştı. Erdoğan saat 10.00 civarında camiden çıktı.

ERDOĞAN SORULARI YANITLADI

Aracına alt kapıdan binen Erdoğan, gazetecilerin bulunduğu yerde araçtan indi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, bayram mesajı verdi. Kurban Bayramı’nın milletin birlik ve beraberliğine, İslam dünyasında barışa vesile olmasını temenni eden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: "Bu Kurban Bayramı’na özellikle Suriye’de Mısır’da Libya’da sıkıntılarla girdik. İnsanların kimyasal silahla öldürüldüğü bir ortamda girdik. Bütün bu olayların saptırmalarla tanımı, izahı bizleri ayrıca üzmektedir. Yani kimyasal silahla öldürmenin sanki suç olmamış gibi izah edildiği tablo ortada. Sonucu ölüm ise bu ister kimyasal ister konvansiyonel olsun bu suçtur. Buna karşın ülkelerin ortak tavır alması gerekir. BM Güvenlik Konseyi istikametini kaybetmiş vaziyetti. Olaylara karşı bir vurdumduymazlığı yaşıyor. Tabii bunun hesabını tarihi veremeyecekler. Tarih bunun hesabını sorar. Bizler bugün varız yarın yokuz. Böyle bir ortamda yaşacağımız kurban bayramında milletimiz için birlik ve beraberliğe vesile olmasını temenni ediyorum."

'FATİH HOCA’YA DÜN BAŞARILAR DİLEDİM'

Bir gazetecinin akşam oynanacak Türkiye-Hollanda milli maçını hatırlatması üzerine Başbakan Erdoğan, "Skoru konuşmaya gerek yok. Böyle bir tahminde bulunmayı yanlış bulurum. Tek hedefimiz bu maçta galip çıkmaktır. Galip çıkmayınca bir anlamı yok. İkinciler arasındaki süreç önemli ondan sonra. Bizim son üç maçtaki performans gayet güzel. Dün Fatih hoca ile görüştüm. Bütün ekibe başarılar diledim. İnşallah bu maçı televizyonda seyreder, bütün dualarımızla onların yanında olacağız. Bu akşam bütün Türk milleti tek yürek olarak milli takımın yanında yer alacaktır. Zor bir takım. Futbolun zoru kolayı yoktur. Aynı Hollanda, Estonya’da berabere kalmıştır. Ama biz Estonya’yı orada 2-0 yendik. Burası da Türkiye sağı solu belli olmaz. Futbol böyle bir şey. İnşallah galibiyet ile çıkarız" dedi.

'BÖYLE BİR İSTİFA DOĞRUSU BEKLEMEZDİM'

Erdoğan, Yargıtay’ın Balyoz davası ile ilgili verdiği karar sonrası Deniz kuvvetlerinde yaşanan istifalarla ilgili soruya ise, "Böyle bir istifa doğrusu beklemezdim. Bu konuda samimi, dürüst, vatanını milletini seven bir generalin veya amiralin böyle bir süreç içinde istifasının gerekçesini bilmiyorum. Nasıl böyle bir şey yaparlar anlamak da mümkün değil. Yargıda bir süreç vardır. Gerekçesini bilmeden de açıklama yapmayı doğru bulmuyorum." şeklinde yanıt verdi.

'İMRALI ZİYARETİ İLE İLGİLİ GELMİŞ NET BİLGİLER YOK'

Başbakan Erdoğan, BDP heyetinin İmralı ziyaretleriyle ilgili soruya, "Henüz bana gelmiş net kesin bilgiler yok. O konuyla ilgili yorum yapmak doğru olmaz. BDP heyetinin açıklaması üzerinden yorum yapmam doğru olmayabilir" dedi.

'GÖRÜŞMENİN İPLERİ KOPAR'

Bir gazetecisinin, "BDP ile İmralı arasındaki makas açılıyor mu giderek? Zaman zaman BDP’den çözüm süreci ile ilgili olumsuz açıklamalar geliyor ancak İmralı’dan da umutluyuz deniliyor" sözleri üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "BDP’nin İmralı ile arasının açılıp açılmamasından çok, BDP verdiği mesajlarla Adalet Bakanlığımızla arasını açmamaya gayret etsin. Eğer verdiği mesajlar bu dozda gidecek olursa, bu sefer Adalet Bakanlığıyla arasını açar ki, böyle bir görüşmenin ipleri kopar.Bunu çok açık söylemek zorundayım. Böyle sınırı aşan ve tahrik kokan mesajlara hükümet olarak biz de evet diyemeyiz." diye konuştu.

YEREL SEÇİME ADAY BELİRLEME

Başbakan Erdoğan, ’Yerel seçimlerde bazı illere bazı bakanların aday gösterileceği konusunda’ ise şunları söyledi; "Bunların hepsi olabilir. Bizim 26-27’sinde 16 Büyükşehir belediyesinde belirlediğimiz 16 heyet temayül yoklaması yapacaklar. Bizler bu yoklamayı değerlendireceğiz. Değerlendirmenin ardından kesin neticeye vardığımız ile ve ilçeleri açıklayacağız. İkinci etapta Kasım ayı içinde 14 ayrı heyet kalan 14 büyükşehire gidecek. Orada yoklama yapacaklar. Gerekirse kamuoyu araştırmaları yapacağız"

'AMA O PEK EL SALLAMIYOR'

Erdoğan’ın soruları yanıtlamasının ardından AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu, karşı binanın penceresindeki bir çifti göstererek, "Başbakanım el sallıyorlar" dedi. Başbakan penceredeki çifte bakarak el salladı ve, "Buraya mı sallıyorlar? Ama o pek el sallamıyor" dedi. Başbakanın sözleri gülüşmelere neden oldu. Çiftin el sallaması üzerine Başbakan yeniden el sallayarak, "Sağolun" diye seslendi.

ERDOĞAN’DAN MUHABİRE 200 TL

Erdoğan ayrılırken bir muhabir, "Arkadaşlar gündeme ilişkin sorularını sordu. Biz de sabahtan beri burada sizi takip ediyoruz. Anne ve baba ile bayramlaşamadık. Ben ilk bayramlaşmamı sizle yapmak istiyorum. Bayram harçlığımı da bayram harçlığımı babamın yerine sizden almak istiyorum" dedi. Bu sözlere gülen Başbakan Erdoğan, "Size az para da verilmez" dedi. Daha sonra Erdoğan, muhabire 200 tl verdi. Erdoğan, "Hepiniz adına verdim" diyerek espri yaptı. Erdoğan daha sonra Kısıklı’daki konutuna geçti.

Selahattin GÜNDAY - İhsan YALÇIN/DHA

2

Haberin Devamı