Dünya 'Erdoğan'ın sözlerine şiddetle karşıyız'

'Erdoğan'ın sözlerine şiddetle karşıyız'

Paylaş
'Erdoğan'ın sözlerine şiddetle karşıyız'

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf'e, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İsrail Başbakanı Benyamin Netahyahu ile ilgili sözleri soruldu

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, günlük basın brifinginde konuştu.

Sözcüye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'yla ilgili, "ikiyüzlü, terör devleti başı" nitelemesi soruldu.

"Şiddetle karşıyız" yanıtı veren Harf, Erdoğan'ın açıklamalarını kendisinin izlemediğini, bunu yaptıktan sonra konuyla ilgili daha fazla açıklama yapabileceğini belirtti.

Harf, "Yahudi karşıtlığının giderek yaygınlaşıp yaygınlaşmadığı" sorusuna ise, "Genel olarak konuşursak, Yahudi karşıtlığı için hiçbir şey mazeret olamaz, nokta! Ülkelerin belli politikaları ile görüş birliğinde olmayabilirsiniz. Yahudi karşıtlığının her türlüsüne karşıyız, kimden, nereden gelirse geldin. Birilerinin politikasını beğenmeyebilirsiniz, birilerinin çizdiği karikatürü beğenmeyebilirsiniz, ama hiçbir şey şiddeti haklı kılmaz" diye cevap verdi.

YABANCI SAVAŞÇILAR


Suriye'ye yabancı savaşçı geçişi konusunda da konuşan Harf, "Türkiye, coğrafi yakınlığı göz önüne alındığında, bundan hemen hemen diğer bütün ülkelerden daha fazla etkilenmekte" dedi. Harf ayrıca, IŞİD'e katılmak üzere Suriye'ye geçmek isteyen yabancı savaşçıların tespit edilmesi ve bu geçişin önünün kesilmesi noktasında Türkiye ile çok yakın çalıştıklarını belirtti.

HAZRETİ MUHAMMED KARİKATÜRLERİ

Marie Harf, Charlie Hebdo dergisinin Fransa'da bugün yayınlanacak sayısında Hz. Muhammed'in betimleneceği bir karikatürün yer alabileceğine ilişkin olarak, "Kişisel görüşlere bakılmaksızın, Charlie Hebdo'nun bu tür bir şey yayınlaması hakkını kesinlikle destekliyoruz. Demokrasi böyle çalışır" değerlendirmesinde bulundu.

NTV

Haberin Devamı