Spor Ergin Ataman: Hedefimiz madalya kazanmak

Ergin Ataman: Hedefimiz madalya kazanmak

Paylaş
Ergin Ataman: Hedefimiz madalya kazanmak

A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman, "Zorlu bir gruba düşmemize rağmen önemli basketbolculara sahip bir ülkeyiz. Hedefimiz madalya kazanmak" dedi.

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, bu yıl düzenlenecek Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda (EuroBasket 2015) geçen yıllara oranla daha genç bir takımla mücadele edeceklerini vurgulayarak, "Zorlu bir gruba düşmemize rağmen önemli basketbolculara sahip bir ülkeyiz. Hedefimiz madalya kazanmak" şeklinde konuştu.

Ataman, FIBA Avrupa’nın internet sitesinde yer alan açıklamasında, 5-20 Eylül tarihleri arasında Fransa, Hırvatistan, Almanya ve Letonya’da düzenlenecek şampiyonada A Milli Takım’da birçok değişikliğe gideceklerini belirtti. İspanya’da geçen yıl düzenlenen 2014 FIBA Basketbol Dünya Kupası’nda, NBA’de forma giyen bazı basketbolcuların oynayamaması nedeniyle yaş ortalaması karma bir takımla çıktıklarını hatırlatan Ataman, "Takımda deneyim kazanması amacıyla çok genç oyuncuların yanı sıra Kerem Tunçeri ve Kerem Gönlüm gibi son turnuvalarına çıkan basketbolcular da vardı. Buna rağmen tüm maçlarımızda iyi mücadele verdik ve taraftarlarımızı heyecanlandırdık" diye konuştu. Ataman, A Milli Takım’ın Türk halkı için çok önemli bir değer olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Dünya Kupası’nın ardından taraftarlarımız yine takımımıza inandılar. Bu yıl EuroBasket 2015’te yeni oyuncularla mücadele edeceğiz, takımda birçok değişiklik olacak. Altın jenerasyonumuz, THY Avrupa Ligi’nde de oynayarak, bu yıl deneyim kazandı. Bu yıl daha hırslı ve sert oynayan bir milli takım izleyeceğiz."

Genç oyuncuların dışında, Ömer Aşık gibi NBA’de deneyim kazanmış oyuncuların da A Milli Takım’a büyük destek vereceğine inandığını kaydeden Başantrenör Ataman, şöyle devam etti:

"Ömer kendini geliştiriyor, bu sezon da iyi bir performans sergiliyor. Bu yıl ayrıca NBA’deki diğer oyuncularımız Ersan İlyasova, Enes Kanter ve Furkan Aldemir de takımımıza katılacak. Bu oyuncular aramıza katılarak oynamaktan keyif alırsa, EuroBasket’de çok iyi bir takıma sahip olacağımıza inanıyorum."

Haberin Devamı