Gündem Esat Kabaklı kaza geçirdi

Esat Kabaklı kaza geçirdi

Paylaş
Esat Kabaklı kaza geçirdi

Türk halk müziği sanatçısı Esat Kabaklı, Burdur’un Karamanlı ilçesinde geçirdiği trafik kazasında yaralandı

İstanbul’dan Muğla’nın Fethiye ilçesine giden Kabaklı idaresindeki otomobil, Karamanlı ilçesine bağlı Kağılcık köyünde kontrolden çıkarak refüje çarptı, daha sonra karşı şeride sürüklendi.

SOL KOLUNDA KIRIK VAR


Kazada yaralanan sanatçı Kabaklı, olay yerine gelen sağlık ekiplerince araçtan çıkarılarak Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Sol kolunda kırık olduğu belirlenen Kabaklı’nın tedavisi sürüyor.

HAYATİ TEHLİKESİ YOK


Kazayı duyarak hastaneye gelen Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Esat Kabaklı’nın hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtti. Yılmaz, "Ailesiyle görüştü, kardeşleriyle görüştü. Hayati tehlikesi yok. Saat 16.30 sıralarında Karamanlı ilçemizde tek taraflı bir kaza yaptı. Sol kolunda kırık var. Baş kısmında çarpmadan kaynaklı dikiş atılan yerler var. Göğsünde çarpmadan kaynaklanan kanama var. Göğüs cerrahi bulunmadığı için tedbir amaçlı Isparta’ya sevk ettik. Bilinci açık. Çok şükür hayati tehlikesi yok. Allah´tan acil şifalar diliyorum" dedi.


Kaza sonrası Esat Kabaklı'nın kullandığı otomobil bu hale geldi

BAKAN SOYLU BİLGİ ALDI


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Vali Şerif Yılmaz’ı telefonla arayarak sanatçının durumu hakkında bilgi aldı.

Esat Kabaklı, ambulansa binerken gazetecilere, "Allah´a şükür iyiyim" dedi.

KAZA ANI GÜVENLİK KAMERALARINDA


Esat Kabaklı´nın yaralandığı kaza anı çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına da yansıdı. Görüntülerde Kabaklı´nın bulunduğu otomobilin seyir halindeyken bir anda kontrolden çıktığı ve yolda savrulduğu görüldü.


ESAT KABAKLI KİMDİR?


1954 Elazığ doğumludur. Elazığ Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisini ve ardından da İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarını bitirdi

Elazığ Musiki Cemiyetinde kurduğu Türk Halk Müziği Topluluğunu uzun yıllar yönetti.

1982 yılında TRT Erzurum Radyosu T. H. M. Ses Sanatçılığı Sınavını birincilikle kazanan ve Erzurum Radyosunda bir yıl görev yapan Esat Kabaklı, 1983 yılında İstanbul Belediye Konservatuvar Türk Halk Müziği İcra Heyetinde ses sanatçısı olarak çalışmaya başladı. 1986 yılından itibaren TRT İstanbul Radyosunda on iki yıl süre ile görev yaptı. 1998 yılında tekrar İ. Ü. Devlet Konservatuvarına geçti.

ALBÜMLERİ

Oğul (1997) , Kirve Memi (2000) , Yalnız Türküler / Göç (2002) ve Siyah Beyaz Türküler / Sürgün (2005) adlı dört albümü bulunan Esat Kabaklı evli ve iki kız çocuğu babasıdır.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)