Türkiye (Son Dakika) Eşi diye baldızını öldürdü müebbet hapse çarptırıldı

Eşi diye baldızını öldürdü müebbet hapse çarptırıldı

Paylaş
Eşi diye baldızını öldürdü müebbet hapse çarptırıldı

Elazığ'da eşi zannederek baldızını ardındanda kayınpederini öldüren Hüseyin Çelik'in cezası belli oldu. Sanık baldızını öldürmekten müebbet, kayınpeder cinayetinden ise 18 yıl hapse çarptırıldı

Hüseyin Çelik, geçen 24 Ocak'ta sabaha karşı eski eşi Dilek Kara'nın 1. kattaki evine balkondan girerek, kayınbabası Bayram (61) ile baldızı Hacer Kara'yı (16) tabancayla öldürmüştü.

Kayınbiraderi Aziz Kara’yı da yaralayan Hüseyin Çelik kaçmıştı. Gaziantep’e kaçan Hüseyin Çelik, eşkal değiştirmek için traş olmak üzere girdiği berberde yakalanmıştı.

Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen cinayet davasının karar duruşması bugün yapıldı.

CEZAYI AZ BULDULAR



Duruşmada savcı esasa ilişkin mütalaasında, cinayet zanlısı Hüseyin Çelik’in kasten adam öldürme suçundan iki kez, öldürmeye teşebbüs ve konut dokunulmazlığını ihlal suçundan da ceza verilmesini, haksız tahrik maddelerinin de uygulanmasını, diğer sanığında yardım etme suçundan cezalandırılmasını istedi.

Maktul yakınlarının avukatı, savcının haksız tahrik maddesinin uygulanmasına yönelik mütalaasına katılmadıklarını, sanıkların planlayarak kasten öldürme suçunu işledikleri gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

'BALDIZIMA BİR KASTIM YOKTU​'



Sanık avukatlarının savunmasının ardından mahkeme heyeti cinayet zanlısı Çelik’e son sözünü sordu. Çelik, “Üzgün ve pişmanım. Baldızım olan Hacer Kara’ya bir kastım yoktu, eşim zannettim. Takdir mahkemenin” dedi.

MÜEBBET VE 34 YIL HAPSE ÇARPTIRILDI



Mahkeme zanlıya, eşi zannedip öldürdüğü baldızı için müebbet, kayınpederini öldürmekten 18, yaralamadan 13, konut dokunulmazlığını ihlal suçundan da 3 yıl olmak üzere toplam bir kez müebbet ve 34 yıl hapis cezası verdi.

İHA

Haberin Devamı