Siyaset 'Eşim zenginse ben ne yapayım'
Paylaş
'Eşim zenginse ben ne yapayım'

Adana'nın MHP'li Belediye Başkanı Aytaç Durak, “İmar oyunlarıyla 2 milyar dolar servet yaptı” iddiasına İstanbul'da yanıt verdi:

O KADAR DEĞİLMİŞ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Aytaç Durak, belediye meclisinin toplantısında üyelere rüşvet kaseti dinletmişti. Kasette, bir belediye meclis üyesinin “260 bin dolar nasıl ödenecek? Komisyondan geçmeden imar değişikliği olmasın. Aytaç Durak duymasın” dediği ortaya çıkmıştı.

Kaset sonrası Aytaç Durak’ın sağ kolu Mustafa Tuncel, “Aytaç Durak imar oyunlarıyla 2 milyar dolar (yaklaşık 3 milyar TL) servet yaptı” demişti. Mustafa Tuncel, Aytaç Durak’ın kendisine ait arsalardan imar geçirip arazi değerlerini artırdığını öne sürmüştü.

İSTANBUL’DA KONUŞTU


Tam 20 yıldır çeşitli partilerden Adana’da belediye başkanlığı yapan Aytaç Durak, 16 yıl boyunca yardımcılığını yapan Mustafa Tuncel’in bu iddiası üzerine dün İstanbul’da gazetecilerin karşısına çıktı.

Swissotel’de basın toplantısı düzenleyen MHP’li Durak, belediye başkanı olmadan kendisine ait 1 milyon 800 bin metrekare arsası olduğunu, bunun 1 milyon 400 bin metrekaresinin de eşinin ölen babasından miras kaldığını söyledi. Aytaç Durak “Arsalarımın bulunduğu bölge değerlendi” dedi.

‘KEŞKE YAPMASAYDIM’

Aytaç Durak şöyle devam etti: 1970 yılı sonrası müteahhitlik yaptım. Bu dönemde Adana’ya 2 bin konut kazandırdım. Keşke o arsalara o konutları yapmasaydım daha karlı olurdum.

Oranın değeri sürekli artıyor ve daha da artacak. 10 milyon metrekare araziyi o tarihte belediyeme satın aldım. Hiçbir belediye başkanı bu kadar alana kamulaştırma yapamadı.

Sahip olduğum arsaların çoğu eşimin babasından miras olarak kaldı. Eşim zengin kızıysa be ne yapabilirim? Diğerleri de benim, Durak inşaat şirketinin.

‘MAAŞIM 8 BİN LİRA’

Gazetecilerin, Mustafa Tuncel’in “2 milyar dolarlık serveti var” yönündeki iddialarını hatırlatması üzerine Aytaç Durak, “Benim servetim 40 milyon doların (yaklaşık 61.5 milyon TL) biraz daha üzerinde” karşılığını verdi.

Aytaç Durak, “45 bin TL maaş alıyor” iddiaları için de “Belediye başkanı 8 bin TL maaş alır. Benim malım mülküm ile gelirim oldu. Bunlar hep başkan seçilmeden 1984 yılından önce. Ayrıca kira gelirlerim de var” diye konuştu.

2

Haberin Devamı