Gündem Eşsiz rezalet! 5 bin yıllık eserler tehlikede

Eşsiz rezalet! 5 bin yıllık eserler tehlikede

Paylaş
Eşsiz rezalet! 5 bin yıllık eserler tehlikede

Her yıl 50 bin yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan, 5 bin yıllık eserlerin sergilendiği Gordion Müzesi’nin tavanı haftalardır akıyor. Müzedeki eşsiz eserleri korumak için alınan önlemler ise tavana gerilen muşambalar ve yerleştirilen 5 plastik kap...

Ankara Polatlı’da arkeolojik kazılarda ortaya çıkan Frigya Krallığı’nın başkenti Gordion’un kalıntılarının ve Tunç Çağı’na ait 5 bin yıllık eserlerin sergilendiği ‘Gordion Müzesi’nin çatısı birkaç hafta önce kar nedeniyle zarar gördü. Her yıl 20 bini yabancı 50 bin kişinin ziyaret ettiği müzenin görevlileri tarihi eserleri korumak için çatının akan bölümlerini muşambayla kapladı. Suyun damladığı bölümlere ise 5 plastik kap yerleştirildi.

Haberin Devamı

"KIYMET BİLMİYORUZ"

Müzeyi ziyaret eden vatandaşlardan Volkan Alıç, “Böyle değerlere sahibiz; ama kıymetini bilemiyoruz. Bu da yüreğimizi parçalıyor” diye konuştu. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise müzenin restorasyonu için projenin 2017’de tamamlandığı belirtilip “Uygulama tasarruf tedbirleri sebebiyle 2018’de ihale edilemedi. İhalenin, 2019 yatırım programının onayı sonrası yapılması planlanıyor” denildi.