Beden Sağlığı 'Estetik olduğum belli olmuyor' diye üzülenlere iyi haber

'Estetik olduğum belli olmuyor' diye üzülenlere iyi haber

Paylaş
'Estetik olduğum belli olmuyor' diye üzülenlere iyi haber

Gelişen tıp teknolojisi, kısalan iyileşme süreleri ve daha konforlu ameliyatlar anlamına geliyor. Estetik Cerrah Serdar Bora Bayraktaroğlu estetik operasyonlar sonrasında doğallığın en önemli başarı olduğunu belirterek "Estetik olduğunuz belli olmuyorsa üzülmeyin! Bu, sonuç başarılı demektir" diye konuştu

Kişinin görünümünü düzeltmeyi hedefleyen estetik cerrahide bu amaçla en çok yapılan operasyonların başında burun estetiği geliyor. Bu cerrahi operasyon sadece estetik güzellik değil, aynı zamanda burnun içindeki yapısal problemlerden kaynaklanan tıkanıklıkların ortadan kaldırılmasını ve hastanın daha rahat nefes almasını da sağlıyor.

Haberin Devamı

DİKKAT ÇEKMİYORSA HEDEF TAMAM

"Estetik burun ameliyatı burnun boyutlarını büyütmek veya küçültmek, burun ucunu şekillendirmek, burun tümseğini düzeltmek, burunla üst dudak arasındaki açıyı orantılamak amacıyla yapılır" diyen Estetik Cerrah Serdar Bora Bayraktaroğlu şöyle konuştu:

"Rinoplasti ameliyatları sonrası hasta yakınlarının bir fark görememesi oldukça sık rastlanan bir sonuçtur. Bu durumda doğal bir görünüm elde edildiği ve yapılan burnun yüze uyumlandığı başarılı bir operasyon geçirildiğine işarettir. Zira ameliyatın amacı yüze uygun doğru burnu yapmaktır, dikkat çekici olması değildir."

GÜZEL BURUN NASILDIR?

Estetik Cerrah Serdar Bora Bayraktaroğlu "Yüzdeki oranların nasıl olması gerektiği konusu insanların kafasını hep kurcalamıştır. Antik çağlardan bu yana ideal yüz oranları ile ilgili 'Altın Oran' benzeri pek çok formül ortaya konulmuştur. Ancak insanın yüzüne yakışan burnun ideal ölçülerde olması pek de gerekmez.

Haberin Devamı

YÜZÜNÜZLE UYUMLU İSE SORUN YOK

Güzel bir burun; kişinin yüzünün geri kalanı ile uyumlu olmalı, kişilik özelliklerini yansıtmalı, ailesel ve ırksal karakterini taşımalı. Kişinin yüzü ile uyumsuz bir burun, çok güzel yapılmış bile olsa yüze sonradan konulmuş gibi durur. Tüm estetik cerrahi girişimlerde olduğu gibi rinoplastide amaç, ameliyatlı görünüme yol açmamak ve doğal bir sonuç elde etmektir" dedi.

ERKEKLERDE BURUN FAZLA KÜÇÜK VE KAVİSLİ OLMAMALI

Operasyonların kadınlarda ve erkeklerde nasıl olması gerektiğine dikkat çeken Estetik Cerrah Serdar Bora Bayraktaroğlu "Estetik cerrahlar kadınlarda yüz şekline uyumlu olmak kaydıyla daha ince, düz ya da kavisli inen biraz kalkık burunlar elde etmeye çalışırlar. Ancak erkeklerde durum farklıdır. Bir burun ameliyatından sonra erkek hastada olabilecek en kötü sonuç, kadınsı bir görünümdür. Bu nedenle erkek burunlarının fazla küçültülmemesi gerekir. Burunların düz inmesi, kalkık olmaması burun ucunun çok inceltilmemesi gerekir" açıklamalarında bulundu.

OPERASYON SONRASI GÜNDELİK YAŞAMA NE ZAMAN DÖNÜLÜR?

Estetik Cerrah Serdar Bora Bayraktaroğlu burun ameliyatı sonrası gündelik yaşama dönüş hakkında da şunları söyledi: "Hastalar genellikle aynı gün evlerine gönderilir. İlk günlerde nefes alma sıkıntısı çekilebilir ancak 2 gün içinde hastalar televizyon seyredebilirler, kitap okuyabilir ve dışarı çıkabilirler. 5-7 günde alçı ve dikişler alınır. Hasta artık işe dönmeye hazırdır ancak kendini 3 ay boyunca güneşten korunmalıdır. Burun gerçek görünümüne bir yılın sonunda ulaşır."

Haberin Devamı