Etli yemek çeşitleri

En çok sevilen yemeklerin başında etli yemek çeşitleri geliyor. Birbirinden lezzetli etli yemek çeşitleri için haberimize göz atın.

23 Eylül 2021, Perşembe 11:45 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
ETLİ YEMEK ÇEŞİTLERİ

ETLİ YEMEK ÇEŞİTLERİ

ETLİ KURU FASULYE TARİFİ

Etli kuru fasulye malzemeler

  • 2 bardak kuru fasulye
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 1 domates
  • 1 baş soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 350 gram kuşbaşı et
  • 3-5 tane kurutulmuş minik acı biber
  • Sıcak su
  • Tuz,karabiber

ETLİ KURU FASULYE YAPILIŞI

Kuru fasulyeleri bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp yıkayın.

Çelik tencereye rendelediğiniz soğanı koyun, şöyle bir döndürdükten sonra etleri koyun ve rengi değişene kadar soğanla beraber kavurun.

Salçasını ve domates rendesini de ilave edin. Biraz da etle beraber çevirin.

1-1,5 litre kadar sıcak su ekleyin.

Kurumuş acı minik biberleri de içine atın baharatları da ekleyip, kısık ateşte fasulyeler iyice pişene kadar pişirin. Ben vaktim olduğunda kısık ateşte 50 dk ila 1 saat arasında pişiririm mesela. Düdüklü tencerede yaptığım zaman süre kısalıyor tabi.

Ayrıca fasulyeden fasulyeye su çekmesi değişeceğinden arada kontrol edin suyu azaldıysa sıcak su ilave edebilirsiniz...


KUZU GÜVEÇ TARİFİ

KUZU GÜVEÇ TARİFİ

Kuzu güveç malzemeler

  • 400 gram kuzu kuşbaşı
  • 1 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet sarı dolmalık biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su

KUZU GÜVEÇ YAPILIŞI

Etleri üzerine kekik serpip kenara alın. Soğanı, biberleri ve domatesi küp küp doğrayın. Sarımsakları soyun. Güvecin tabanını yağlayıp etleri yerleştirin. Üzerine soğan, sarımsak ve sarı biber parçalarını dizin. Sivri biber ve domatesleri de ilave edin. Tuz, karabiber ve kekik de serpin. 1 su bardağı su ilave edip kapağını kapatın. Kapağın kenarlarını da alüminyum folyoyla kapatın. Güveci fırına verip 200 derecede 40 dakika pişirin. 


ETLİ NOHUT TARİFİ

ETLİ NOHUT TARİFİ

Etli nohut malzemeler

  • Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et
  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Pul biber

ETLİ NOHUT YEMEĞİ YAPILIŞI

Eti kuşbaşı doğrayarak yumuşayana kadar haşlayın.

Soğanları yemeklik doğrayarak sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.

Salçayı, tuzunu, pul biberini ilave edip 2 dakika daha kavurun.

Haşlanmış etleri ve haşlanmış nohutu da ilave ederek bir kaç kez karıştırın.

Daha sonra üzerlerine çıkacak kadar yaklaşık 6 su bardağı kaynamış su koyup beraber biraz daha (10-15 dakika kadar) kaynattıktan sonra ocağı kapatabilirsiniz.


TEPSİDE KIYMALI PATATES TARİFİ

TEPSİDE KIYMALI PATATES TARİFİ

Tepside kıymalı patates malzemeler

  • 4-6 tane patates
  • 500 gram kıyma
  • 3-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tane kuru soğan (ince kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2-3 tane domates (küçük doğranmış veya menemenlik sos) 
  • Sarımsak (isteğe bağlı)
  • Yarım çay bardağından fazla sıcak su
  • Tuz, karabiber, kekik

TEPSİDE KIYMALI PATATES YAPILIŞI

Tepside kıymalı patates için önce kıymayı sıvı yağda biraz kavurun. Soğan ve sarımsağını ekleyin ve kavurmaya devam edin, ardından salçasını ilave edin. Daha sonra domates, baharat ve suyu katıp kısık ateşte domatesler iyice pişene kadar soteleyin. Bu arada patatesleri soyun, yıkayın ve yuvarlak ince şekilde dilimleyin. Yuvarlak tepsiyi bol yağlayın ve patates dilimlerinden bir kat tepsiye döşeyin. Kıyma harcının yarısını patateslerin üzerine yayın sonra tekrar patatesleri dizin. İki kat kıyma, üç kat patates şeklinde yapabilirsiniz. Patatesler pişene kadar 200 derece fırında pişirin.


ÇİFTLİK KEBABI TARİFİ

ÇİFTLİK KEBABI TARİFİ

Çiftlik kebabı malzemeler

  • 250 gram kuzu kuşbaşı
  • 2 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz

ÇİFTLİK KEBABI YAPILIŞI

Etleri tencereye alın ve zeytinyağı ile birkaç dakika kavurun. Soğanı ve sarımsağı da ince ince doğrayıp etin üzerine ilave edin ve birkaç dakika daha kavurun. Üzerine 3-4 su bardağı su ekleyip pişirin. Diğer taraftan da patates ve patlıcan soyup küp küp doğrayın. Biberleri de ince ince doğrayın. Daha sonra patates, patlıcan ve biberi kızartıp kenara alın. Domatesi de soyup küçük küçük doğrayın ve kızartılan sebzelerin üzerine ekleyin. Üzerine de bezelyeleri ilave edip karıştırın. Tüm sebzeleri ve pişen eti suyu ile beraber fırın tepsisine alın. Yemeğinizi önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin.


TAS KEBABI TARİFİ

TAS KEBABI TARİFİ

Tas kebabı tarifi malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • 2 – 2,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 3 adet orta boy patates
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı muskat rendesi
  • 2 dal taze kekik

TAS KEBABI YAPILIŞI

Tereyağını ve sıvı yağı tencereye alıp kızdırın. Kızgın yağa kuşbaşı etleri ilave edin ve suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Suyunu çeken etlere yemeklik doğradığınız soğanı ve sarımsağı ekleyerek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ekleyin ve 1 dakika daha kavurun. Domates rendesini ekleyerek kavurmaya devam edin. Tencereye suyunu ve tuzunu ekleyerek kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişerken ara ara suyunu kontrol edin, suyu çok eksilmiş ama etler istediğiniz kıvamda yumuşamamışsa sıcak su ekleyin. İsteğe göre patates püresi ya da kızarmış patateslerle servis yapın.


KAVURMA TARİFİ

KAVURMA TARİFİ

Kavurma malzemeler

  • 300 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 su bardağı sıcak su

KAVURMA YAPILIŞI

Kuşbaşı etleri, kanları varsa yıkayın ve süzün. Soğanın kabuğunu soyun ve yemeklik doğrayın. Geniş bir tavayı ocağa alın ve ısıtın. Etleri ekleyin ve yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin. Etler suyunu çekince içerisine ince doğranmış soğanları ekleyin. Karıştırın. Sıcak suyu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Ocağın altını en kısık ateşe getirin ve arada karıştırarak etler yumuşayana kadar pişirin. Yumuşayan etlere baharatlarını ekleyin ve karıştırın. Ardından ocaktan alıp servis edin.


ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ

ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ

Çökertme kebabı malzemeler

  • 300 gram jülyen kesilmiş et
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Çökertme kebabı yoğurdu için:

  • 4 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • 1 fiske tuz 

Çökertme kebabı sosu için:

  • 2 diş sarımsak
  • 1 kaşık domates biber sosu ya da salça
  • 1 kaşık sıvı yağ

Çökertme kebabı patatesi için:

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • Sıvı yağ (kızartmak İçin)

ÇÖKERTME KEBABI YAPILIŞI

Etleri düdüklü tencereye alın ve harlı ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun. Suyu çekince sıvı yağ ezilmiş 2 diş sarımsak eklenip 1 - 2 tur çevrilip su eklenir ve kapatılır. Etler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirilir. Bu arada patatesleri ince halkalar halinde kesin ve kibrit çöpü boyutunda doğrayın. Kızgın yağda kızartıp büyük servis tabağına alın ve tuz ekleyin. Yoğurtun içine ezilmiş sarımsağı ve tuzu ekleyip iyice çırpın. Ufak bir tencere de salça ve yağı kızdırıp hazır bir şekilde kenarda bekletin. Suyunu çeken etler bir kaç tur daha çevrilir ve altı kapatılır. Servis edeceğiniz zaman sırasıyla ilk olarak patatesleri daha sonra yoğurdu ve etleri en son olarak ta salçalı sosu üzerinde gezdirip sıcak servis edin. İsteğe bağlı baharat ekleyebilirsiniz.


ROSTO KÖFTE TARİFİ

ROSTO KÖFTE TARİFİ

Rosto köfte malzemeler

  • 1 kg köftelik kıyma
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı ufalanmış ekmek içi
  • Tuz, karabiber, kimyon

İçi malzeme için:

  • 10-15 adet mantar
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet sarı dolmalık biber
  • 100 gram rendelemiş kaşar peyniri
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 3 diş kıyılmış sarımsak
  • Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • Tuz, karabiber

Üzeri için:

  • 1 adet yumurtanın akı

Sosu için:

  • 3 adet domates
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz
  • 1 çorba kaşığı toz şeker, 4 dal kekik

ROSTO KÖFTE YAPILIŞI

İç malzeme için mantarı dilim- leyin, biberleri iri küp şeklinde doğrayın. zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın. Üzerine mantar ve biber ilave edip soteleyin. Bezelye, sarımsak, ceviz, tuz ve karabiber ekleyip, birkaç dakika daha kavurun. Soğuduktan sonra kaşar peynirini ilave edin. Sos için domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Küçük bir tencereye alıp üzerine kalan malzemeyi ilave edin. Kısık ateşte kıvam alana dek pişirip ocaktan alın. Köfte için kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine yumurta sarısı, ekmek içi, baharat ve tuz ekleyip 10 dakika yoğurun. Daha sonra iki parça pişirme kağıdı arasına alıp, 1 cm kalınlığında dikdörtgen olacak şekilde merdane ile açın. Üzerindeki pişirme kağıdını alıp, iç malzemeyi uzunlamasına yayın. Köftenin uzun kenarından başlayarak alttaki kağıt yardımıyla rulo yapın. Üzerine yumurta akı sürün ve bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini önce pişirme kağıdı sonra alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Pişirme kağıdı ve folyoyu alıp üzeri kızarana dek pişirin. Servis tabağına alın. Domates sosu üzerine gezdirin. Dilimleyerek servis yapın.


SEBZELİ HAŞLAMA TARİFİ

SEBZELİ HAŞLAMA TARİFİ

Sebzeli haşlama malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet kuzu incik
  • 6 su bardağı su
  • Tane karabiber
  • 2 adet defne yaprağı

Haşlama için malzemeler

  • 2 adet kereviz sapı 
  • 3 adet patates 
  • 1 adet havuç 
  • 10 adet arpacık soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • ½ limon suyu

SEBZELİ HAŞLAMA YAPILIŞI

Düdüklü tencereyi ocağa alıp zeytinyağını koyun ve ısıtın. İnciklerin her tarafını mühürleyin. Mühürlenen etlerinizin içerisine su, tane karabiber ve defne yapraklarını ilave edin. Tencerenin ağzını kapatıp 40 – 45 dakika pişirin. Etler iyice piştikten sonra defne yapraklarını çıkartın ve içine kereviz sapı, patates, havuç ve arpacık soğanları ekleyin. Gerekirse su ilave edin. Tuz ve karabiberi ilave edip sebzeler pişene kadar kaynatın.

Bir karıştırma kabında un, yumurta sarısı ve limon suyunu karıştırın. Haşlamanın suyundan bir kepçe alıp içerisine ekleyin ve sürekli çırparak iyice yedirin. Meyaneniz ılınana kadar bu işlemi devam ettirin. Hazır olunca inciklerin üzerine ilave edin ve 1 – 2 taşım kaynatın. Haşlamanızı servis edeceğiniz tabaklara alın ve sıcak servis edin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (23 Eylül 2021)