Gündem 'Ev sahibi kira bekliyor'

'Ev sahibi kira bekliyor'

Paylaş
'Ev sahibi kira bekliyor'

Maden ocağındaki patlamada yaşamını yitiren Şenol Kurt'un acılı annesi cenazeye katılan Bakan Taner Yıldız'a, “Geçimimizi oğlum karşılıyordu. Ev sahibi kira bekliyor. Şimdi ne yapacağız” diyerek feryat etti

Grizu faciasında ölen 19 kişiden biri olan Şenol Kurt (23), 7 ay önce babasının çalıştığı madende işe başlamıştı. Şenol Kurt, olay günü kendisini ölüme götüren vardiyayı babası Özcan Kurt’tan teslim almıştı. 19 ay önce bir çocuğu dünyaya gelen Şenol Kurt, dün eşi ve ailesinin gözyaşları içinde Mustafakemalpaşa Kumkadı köyünde toprağa verildi. Şenol Kurt’un acılı eşi Ayfer Kurt’un patlamadan bir gün önce annesini toprağa verdiği ortaya çıktı. Gözyaşları dinmeyen genç kadın, “Annemin ardından bugün de kocamı toprağa veriyorum. Bu acıya nasıl dayanacağım. 29 Aralık’ta oğlumuz Yusuf’un doğum gününü kutlayacaktık. Allahım sabır ver. Oğlum babasını hiç tanımayacak” dedi.

Haberin Devamı

‘OĞLUM SAYESİNDE GEÇİNİYORDUK’

Cenazeye Devlet Bakanı Faruk Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katıldı. Anne Güldanur Kurt, yanına gelen Bakan Taner Yıldız’a “Oğlum, gelinim ve bronşit hastası 11 aylık torunumla aynı evde yaşıyorduk. Geçimimizin büyük kısmını oğlum karşılıyordu. Biz şimdi ne yapacağız. Ev sahibi kira bekliyor” diyerek gözyaşı döktü. Bakan Yıldız, Güldanur Kurt’a gereken yardımın yapılacağını söyledi.