Ev yapımı baklava tarifi: Evde baklava nasıl yapılır?

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden birisi de ev yapımı baklava tarifi. Tadına doyamayacağınız ev yapımı baklava tarifi arıyor ya da evde baklava nasıl yapılır merak ediyorsanız "Ev yapımı baklava tarifi, evde baklava nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

23 Mayıs 2020, Cumartesi 12:15 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Tadıyla hafızalara kazınan, lezzetiyle mideleri bayram ettiren ev yapımı baklava tarifi, evde kolaylıkla yapılabilen bir tarif. Eğer siz de sevdiklerinize hazırlamak için ev yapımı baklava tarifi arıyor ya da evde baklava nasıl yapılır merak ediyorsanız "Ev yapımı baklava tarifi, evde baklava nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

Ev yapımı baklava tarifi

Ev yapımı baklava malzemeleri

  • Mısır nişastası
  • 200 gram margarin
  • 250 gram robotta çekilmiş ceviz veya fındık
  • Aldığı kadar un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 adet kabartma toz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 adet yumurta

Şerbeti İçin;

  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu


Ev yapımı baklava yapılışı

Ev yapımı baklava yapılışı

Bir kabın içerisine 3 adet yumurtayı kırıp üzerine bir su bardağı sütü bir su bardağı sıvı yağı ,bir tatlı kaşığı sirkeyi ve yarım çay kaşığı tuzu ekleyip karıştırıp üzerine aldığı kadar un ilave ediyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar hamuru güzelce yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında yoğurduğumuz hamuru 30 eşit parçaya ayırarak hamurları (ceviz büyüklüğünde) güzelce yuvarlıyoruz. Yuvarladığımız hamurlardan 1 tane alıp üzerine mısır nişastası serpip oklava yardımı ile bir küçük tabak büyüklüğünde açarak kenarda bekletiyoruz. Diğer kalan hamurları da aynı şekilde oklava ve mısır nişastası yardımı ile bir küçük tabak büyüklüğünde açıp üst üste onar onar biriktiriyoruz.İlk on parçayı nişasta ve oklava yardımı ile bir fırın tepsisi büyüklüğünde yufka şekli veriyoruz.

İpucu

Baklava yufkasının çok ince açılması gerekir. Genellikle 40 kat yufka açılır. Yufkanın o kadar ince açılması durumunda da dayanıklı olabilmesi için yeterli miktarda yumurta kullanmanız gerekir. Hamurda sert buğday unu önerilir.

Baklavanın kıtır olmasını isterseniz hamura yarım limon suyu ekleyin. Tereyağı baklavanın lezzetini artırır. Tereyağı tercih etmiyorsanız, süt oranı yüksek margarin de kullanabilirsiniz. İçi ve üzerine serpmek için kullanacağınız Antep fıstığı ve cevizin taze olması gerekir. Hazırladığınız baklavayı mahallenizdeki fırında pişirtebilirsiniz. Şerbete katacağınız çeyrek limon, şerbetin şekerlenmesini önleyecektir. Şerbeti yufkalar soğuduktan sonra dökmelisiniz. Yufkalar sıcakken dökerseniz hamurlaşabilir. Soğukken dökerseniz baklava tam kıvamında olacaktır.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "İftara ne pişirsem" diyenlere iftar menüsü (23 Mayıs 2020)