Ev yapımı Kemalpaşa tatlısı tarifi: Kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır?

Yörsel bir lezzet olan ve aslında adını Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinden alan Kemalpaşa tatlısı tarifi, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarif. Eğer siz de sevdiklerinize hazırlamak için Kemalpaşa tatlısı tarifi arıyor ya da Kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır merak ediyorsanız "Ev yapımı Kemalpaşa tatlısı tarifi, Kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

24 Nisan 2020, Cuma 14:33 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Tadına bayılacağınız ve misafirlerinizin hayran kalacağı Kemalpaşa tatlısı tarifi, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için Kemalpaşa tatlısı tarifi arıyor ya da Kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır merak ediyorsanız "Ev yapımı Kemalpaşa tatlısı tarifi, Kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

Ev yapımı Kemalpaşa tatlısı tarifi

Kemalpaşa tatlısı malzemeleri

Şerbet için 

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu

Hamur için

  • 2 su bardağı un
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat
  • 2 yumurta
  • 5 yemek kaşığı margarin
  • 250 gram tuzsuz taze beyaz peynir

Süslemek için

  • Hindistan cevizi


Kemalpaşa tatlısı yapılışı

Kemalpaşa tatlısı yapılışı

Şerbeti hazırlamak için; su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Tuzsuz taze beyaz peyniri rendeleyin. 2 kaşık unu daha sonra kullanmak üzere ayırın, kalan unu elekten geçirerek geniş bir tepsiye alın. Ortasını havuz şeklinde açıp yumurta ve karbonat ekleyin. Oda ısısında yumuşatılmış 4 yemek kaşığı margarin ve peyniri ekleyip 3-4 dakika yoğurun. Hamuru 18 parçaya bölüp ayırdığınız una hafifçe bulayarak elinizde yuvarlayın. Hamur toplarını yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar 20-25 dakika pişirin. Pişen hamurları ılık şerbete atıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika kaynatın. Kevgirle alıp servis tabağına dizin. Üzerini ufalanmış fındık veya hindistan cevizi ile süsleyin.

İpucu

Tatlının içerisine beyaz peynir yerine, mozarella veya süzme peynir de kullanılabilir. Hamurun kıvamı yumuşak olursa, azar azar un ekleyebilirsiniz. Kıvamını tutturabilmek için, hamurun üzerini örtüp 15 dakika dinlendirebilirsiniz. Hamurları pişirmeye başladığınızda tencerenin kapağını açmayın. 10 dakika sonunda tatlının pişip pişmediğine bakabilirsiniz. Pişen tatlıları tencereden başka bir kaba dökün ve buzdolabında bekletin. Tatlıları alırken kaşık veya çatal kullanmayın. Aksi halde hamurlar dağılmaya başlayacaktır.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "İftara ne pişirsem" diyenlere iftar menüsü (24 Nisan 2020)