Spor Everton, Sam Allardyce'la masaya oturuyor

Everton, Sam Allardyce'la masaya oturuyor

Paylaş
Everton, Sam Allardyce'la masaya oturuyor

Everton'un yardım çağrısında bulunduğu menajer Sam Allardyce, Londra kulübüne yanıt vermeden önce sağlam bir sözleşme ve kendi ekibiyle çalışma garantisi istiyor.

Ronald Koeman'ın görevine son veren Everton Kulübü, tecrübeli menajer Sam Allardyce'la masaya oturmaya hazırlanıyor. Londra ekibi, 63 yaşındaki teknik adamı ilk etapta geçici bir çözüm olarak hedefe alsa da, İngiliz teknik adam 2,5 yıllık bir sözleşmeden aşağısını düşünmüyor.

İngiliz basınında yer alan haberlere göre; Everton Kulübü yetkilileriyle bugün masaya oturması beklenen Sam Allardyce, öncelikli olarak takımı ligde tutma bonusu da içeren 2,5 yıllık bir sözleşme talep edecek. İngiliz menajerin bir diğer olmazsa olmazı ise, kendi seçtiği teknik ekiple çalışmak. Bu doğrultuda çalışma arkadaşlarını da belirleyen Allardyce, Leicester City'den kovulan Craigs Shakespeare ve kaleci antrenörü Martyn Margetson'un da göreve getirilmesini isteyecek.

54 yaşındaki Shakespeare, Allardyce ile daha önce İngiltere Milli Takımı'nda çalışmıştı. 46 yaşındaki Margetson ise Allardyce'ın West Ham döneminde kulüpte görev alıyordu. Allardyce'ın bu iki isim dışında, fizyoterapi ve tıbbi ekip de dahil olmak üzere yaklaşık 10 kişiden oluşan bir personel listesi sunması bekleniyor

CRYSTAL PALACE'A TAZMİNAT ÖDEYECEK!


"Büyük Sam" lakaplı teknik adamın, Everton'la anlaşmasında oluşabilecek en büyük pürüz ise, daha önce çalıştığı Crystal Palace'la yapmış olduğu sözleşme. Selhurst Park'tan ayrılırken, 2 yıl boyunca başka hiçbir Premier Lig takımını çalıştırmayacağına dair söz veren Allardyce, bu anlaşmayı çiğnemesi halinde eski takımına 2 milyon Pound ödemek zorunda kalacak.

Geniş personel kadrosu ve tazminatla birlikte, Allardyce Everton'a kabarık bir fatura çıkaracak gibi gözükse de, Londra ekibinin yaşadığı düşme korkusu öyle büyük ki, kulüp sahibi Farhad Moshiri her türlü masrafı gözardı edebilir.

Fanatik

Haberin Devamı