Pratik Bilgiler Evi daha çok ısıtmanın yöntemleri nelerdir? Reglaj ayarı nasıl yapılır?

Evi daha çok ısıtmanın yöntemleri nelerdir? Reglaj ayarı nasıl yapılır?

Paylaş
Evi daha çok ısıtmanın yöntemleri nelerdir? Reglaj ayarı nasıl yapılır?

Kış aylarının gelmesiyle birlikte yakıt tasarrufu yapma yöntemlerini düşünmeye başlamış bulunmaktayız. Dikkat edebileceğimiz bir kaç detay ile evimizin daha kolay ısınmasını sağlarken faturadan da tasarruf etmiş olabileceğimiz yöntemleri bilmekte fayda var. Eğer " evi daha çok ısıtmanın yöntemleri nelerdir, reglaj ayarı nasıl yapılır " sorularına cevap arıyorsanız detaylar haberimizde.

Havaların soğumasıyla evlerimizi ısıtmak için kombileri yakmaya başladık. Yakıttan tasarruf ettirirken evimizin ısınmasını sağlayacak küçük detaylar var. Tasarrufumuzu arttıracak bu detayları öğrenmek için " evi daha çok ısıtmanın yöntemleri nelerdir, reglaj ayarı nasıl yapılır " sorularına yanıt arıyorsanız haberimize bir bakın.

Haberin Devamı

Evi daha çok ısıtmanın yöntemleri nelerdir? Ufak ayarlamalarla evi ısıtma yöntemleri

Bazı kombili evlerde ısınma problemleri yaşanıyor. Kombiye en uzak olan petek bazen hiç ısınmıyor veya ısısı oldukça düşük oluyor. Durum böyle olunca hem ev eşit ısınmamış oluyor hemde yakıt sarfiyatı artmış bulunuyor. Eğer reglaj ayarı doğru yapılırsa bu sorun ortadan kalkabilir. Reglaj ayarını kendini ayarlayabilir bu sayede peteklerin eşit ısınmasını sağlayabilirsiniz.

Reglaj ayarı nasıl yapılır?

Evinizdeki kombi planınından yola çıkarak kombiye bağlı ilk petekle son peteği bilmek gerekir. Kombiye en yakın petek en çok ısınan petek olacağından bu peteğin vanasını kapanacak şekilde kısmamız gerekir. İkinci yakın peteği de birinci peteği kıstığımız gibi kısıp bir doz fazla açabilirsiniz. Diğer petekler içinde aynı işlem uygulanır. Her bir önceki petekten birer doz fazla açılarak en sonuncu peteğe ulaşılır. En sondaki peteğin su giriş giriş vanası tamamen açık tutulmalıdır.

Haberin Devamı

Bu işlemi yaptıktan 1 - 2 saat içerisinde bütün peteklerin ısısı hemen hemen eşit olacak ve eviniz eşit miktarda ısınacaktır.