Yaşam Facebook 5 yıllık uygulamayı tersine çevirdi!

Facebook 5 yıllık uygulamayı tersine çevirdi!

Paylaş
Facebook 5 yıllık uygulamayı tersine çevirdi!

Dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesi Facebook, 5 yıl önce aldığı bir kararı bugün tersine çevirdiğini duyurdu. Bundan böyle Facebook hesabı açacak olanlar, paylaşımlarını otomatik olarak sadece 'Arkadaşlar' listesiyle yapacak

POSTA.COM.TR
2009 yılında alınan kararla, Facebook'a kaydolanların ilk mesajı, varsayılan olarak 'Herkese açık' seçeneğiyle gidiyordu; yani atılan mesajı arkadaş listesi dışındaki tüm Facebook kullanıcıları da görebiliyordu.

İLK MESAJI ATARKEN FACEBOOK SORACAK


Yeni uygulamada ise ilk mesaj atılırken Facebook, kullanıcıya hedef kitlesini ('Arkadaşlar' mı yoksa 'Herkes' mi diye) soracak; kullanıcı bir tercih yapmasa bile mesaj doğrudan 'Arkadaşlar' listesine gidecek.

AMAÇ KULLANICIYI KORUMAK


Şirketten yapılan açıklamada, "Kullanıcıların sadece arkadaşlarıyla paylaşmak istediği bir mesajı yanlışlıkla herkesle paylaşması, bunun tam tersi yönde paylaşmasından daha nahoş bir durum yaratıyor" diyerek, bu değişikliğin kullanıcıyı koruma amaçlı olduğunu söyledi.

5 YILDIR VARSAYILAN AYAR 'HERKESE AÇIK' SEÇENEĞİYDİ


Facebook, bundan 5 yıl önceki kararla, siteye yeni kaydolanlar için mesaj paylaşımlarında 'Herkese açık' seçeneğini varsayılan olarak atamıştı. 13 ila 17 yaş arası kullanıcılar için ise 'Arkadaşlar' seçeneği varsayılan ayar olarak kullanılmaya devam ediyor.

Haberin Devamı