Bilim - Teknoloji Facebook, gazetecilere 5 milyon dolarlık ödeyecek
Paylaş
Facebook, gazetecilere 5 milyon dolarlık ödeyecek

Facebook, bağımsız gazetecilerin bir okuyucu kitlesini çekmesine ve sosyal medya ağı aracılığıyla para kazanmasına yardımcı olmak için yeni yayın platformunun bir parçası olarak yerel gazetecilere daha uzun zaman haberlerden ücret alabilmeleri için 5 milyon dolar ödeyeceğini belirtti.

Facebook'un geçen aylarda duyurduğu yeni yayın platformu, Facebook'un Sayfalar sekmesine eklenecek ve gazetecilerin kendi hazırladıkları bültenleri yayımlamalarını sağlayacak. Bunun yanı sıra kendi internet sitelerini oluşturmaları için ücretsiz bir arayüz de sunulacak.

Haberin Devamı

Şu anda ABD'deki bağımsız gazetecilere odaklanan programın başvuruları da açılmış durumda. Facebook tarafından yapılan açıklamada ise gazetecilerin aldıkları abone sayısından tutun da yayımladıkları hikayeler üzerinden para kazanmaları da sağlanacak.

New York Times ve Vox Media başta olmak üzere fazla sayıda okuyucuya hitap eden yayınlarda çalışan gazeteciler de kazanç sağlayabilecek. Facebook belirli gazetecilik platformlarıyla bağlantıya geçerek bu hibeleri dağıtacak ve üç yıllık planları içerisinde habercilik alanına 1 milyar dolarlık yatırım yapacak.