Türkiye (Son Dakika) Facia gibi kaza: 5 ölü

Facia gibi kaza: 5 ölü

Paylaş
Facia gibi kaza: 5 ölü

Şanlıurfa'da, TIR ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada 5 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

İstanbul’dan Mardin’e giden 26 yaşındaki İdris Tuncay yönetimindeki 34 J 1644 plakalı hafif ticari araç, Dağyanı Köyü yakınlarında Mardin yönünden gelen Talat Arık yönetimindeki 47 AD 227 plakalı TIR ile kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle kontrolden çıkan TIR şarampole devrilirken, hafif ticari araç kullanılamaz hale geldi.

KARAYOLU SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Ortalığı savaş alanına çeviren kazada, hafif ticari araç metal yığınına döndü. Hafif ticari araçta İstanbul’dan Mardin’e gidenlerin eşyaları da yola savruldu.

Şanlıurfa-Mardin karayolunun trafiğe kapanmasına neden olan kaza ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ve ambulans sevk edildi. Güvenlik güçleri yolda önlem alırken, sağlık ekipleri ise yaptıkları incelemede araçta sıkışan 1’i çocuk 5 kişinin öldüğü saptadı.

Hafif yaralanan TIR sürücüsü Talat Arık ise, hastanede yapılan tedavisinin ardından gözaltına alındı.

CESETLER 1 SAATTE ÇIKARILDI

Araçta sıkışan cesetler; sağlık ekipleri, güvenlik güçleri ve itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla 1 saatte çıkarıldı. Kazada ölen sürücü İdris Tuncay, babası 60 yaşındaki Yusuf Tuncay, 55 yaşındaki Yusuf Demirel, 30 yaşındaki Ahmet Özdemir ile 6 yaşındaki Semanur Özdemir’in cesetleri, uzun uğraşların ardından araçtan çıkarılıp otopsi için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderildi.

SÜRÜCÜ ’UYUYORDU’ İDDİASI

Kaza sonrası hafif yaralanan ve tedavisi tamamlanan TIR sürücüsü Talat Arık gözaltına alındı. Bu kişi ile birlikte peş peşe ilerleyen başka bir TIR sürücüsü ise kazanın hafif ticari aracın sürücüsünün uyuduğunu iddia etti.

Yol yapım çalışması nedeniyle tek şeritten ulaşımın sağlandığı yolda ilerledikleri sırada hafif ticari araç sürücüsünün uyuduğunu iddia eden sürücüler, "TIR önümüzde gidiyordu. Karşıdan gelen hafif ticari araç, TIR’ın üzerine doğru geldi. TIR sürücüsü kornaya basarak uyardı.

Muhtemelen uyuyan şoför uyandı ve aracının kontrolünü kaybedip TIR’ın üzerine gidince kafa kafaya çarpıştılar. Sonra TIR yoldan çıktı, hafif ticari araçta hurdaya döndü" dedi.

Uzun süre ulaşıma kapalı kalan Şanlıurfa-Mardin karayolu, kaza yapan araçların çekici ile yoldan kaldırılması ve güvenlik güçlerinin incelemesini tamamlamasın ardından trafiğe açıldı. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Ömer ŞULUL/DHA

Haberin Devamı