Cumartesi Postası FARKINDALIK KOROSU

FARKINDALIK KOROSU

Paylaş
FARKINDALIK KOROSU

Değişik yaş ve meslek gruplarından 60 kadın... Hikayeleri farklı olsa da amaçları aynı: Meme kanserinde erken tanının önemini anlatmak. Bunun için seminer düzenlemiyor, bülten dağıtmıyorlar... Tek yaptıkları, konser vermek. Hepsi meme kanserine yakalanmış ve tedavi olmuş. İkinci baharlarını yaşıyor, tüm kanserli kadınların da bunu yaşamasını diliyorlar.

Yaşam tarzı ve hikayesi bambaşka 60 kadının tek ortak noktası vardı: Meme kanserine yakalanmış ve Azrail’e çalım atmayı başarmışlardı. Bu kadınlar, Rotary ve şarkıcı Pınar Ayhan aracılığıyla 2008 yılında bir araya gelerek Farkındalık Korosu’nu kurdu. Koronun amacı, meme kanserinde erken tanının önemine dikkat çekmek ve ortak bilinç oluşturmak. Her biri ayrı başarı öyküsüne imza atmış kadınlar beyaz gömlek ve meme kanserini temsil eden pembe kurdelaları, fularları ile çıkıyorlar sahneye. Fasıldan türküye, pop şarkılarından caz parçalarına kadar her telden çalıp söylüyorlar. Görenler önce şaşırıyor, sonra söyledikleri şarkılara ve anlattıkları hikayelere hayran kalıyorlar. Hatta izleyiciler konserden ve kadın solistlerden o kadar etkileniyorlar ki eşleri, kızları ya da kardeşlerini yanlarına aldıkları gibi erken tanı merkezlerinin yolunu tutuyorlar. Farkındalık Korosu ile dünyada bir ilk’e imza atan solist kadınlar, bugüne kadar 25 bin kişiye konser vermiş. Geçtiğimiz günlerde de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde İstanbul’daki bir alışveriş merkezinde sahne aldılar.

Haberin Devamı

SOLİSTLERİN HİKAYELERİ

BETÜL ARCAK

Meme kanseri olduğumu, 42 yaşımda, yıllık kontroller sırasında öğrendim. Yoğun bir duygusal travma yaşadım. Sol meme ameliyatla alındı, 6 ay kemoterapi ve radyoterapi gördüm. 2 yıl sonra ameliyatla, kaybettiğim memeye kavuştum. Korktuğum için sağ memeyi de boşalttırıp silikon meme ameliyatı oldum. 4 yıl önce katıldığım Farkındalık Korosu’nun bana verdiği müthiş enerji ile o günleri atlattım.

PERİHAN KURTCUOĞLU

Anne olabilmek için tüp bebek tedavisi gördüğüm sıralarda mememdeki sertliği fark ettim. Mamografi sonucu belliydi: Meme kanseri vardı. Kemoterapi ve ışın tedavim tamamlandığında doktorum sayesinde Farkındalık Korosu ile tanıştım. Aynı yollardan daha önce geçmiş 40 kadın bana kucak açtı. Bu savaşçı kadınlarla beraber iki yıldır şarkı söylüyorum.

Haberin Devamı

GÜLEN ALTINTAŞ

Bir gün, 42 yaşımda, aniden durdu her şey. Kanserdim. Önce ameliyat oldum, sonra kemoterapi ve radyoterapi aldım. Bu süreçte bana çok destek veren bir arkadaşın sayesinde koroda buldum kendimi. Bu anlamlı ve özverili çalışmada yer almaktan çok mutluyum.

(08.03.2014 tarihli Cumartesi Posta'sından alınmıştır.)