Gündem Faruk Çelik'ten flaş asgari ücret açıklaması

Faruk Çelik'ten flaş asgari ücret açıklaması

Paylaş
Faruk Çelik'ten flaş asgari ücret açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik: Asgari ücret komisyonu 1 Aralık'ta toplanacak. Hükümetin teklifi komisyona iletilecek. 1 Ocak 2016'dan itibaren asgari ücret 1300 TL olacak

1 Kasım seçimleri öncesi AK Parti'nin en büyük seçim vaatlerinden birisi de asgari ücretin 1300 TL'ye çıkarılmasıydı. 1 Kasım seçimleri sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten bu konuyla ilgili önemli açıklamalar geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik "Asgari ücret komisyonu 1 Aralık’ta toplanıyor. Hükümetin tavsiyesi komisyona iletilecek. Asgari ücret 1 Ocak 2016 itibariyle 1300 lira olacak" dedi.

Haberin Devamı

İşveren sigorta işveren primi payıyla ilgili taleplerin öteden beri olduğunu dile getiren Çelik, "Biz geçtiğimiz dönem 5 puan indirim teşvikini uyguluyoruz. Şu anda uygulamada. 5 puan indirim uygulanıyor şu anda" açıklamasında bulundu.

ASGARİ ÜCRETTE 16 MİLYAR PAZARLIĞI

Asgari ücret bin 300 lira olacak ama maliyeti kim üstelenecek? Partilerin asgari ücret vaatlerine seçim öncesi sessiz kalan iş dünyası şimdi her gün getireceği yükleri hatırlatan açıklamalar yapıyor. İşverene maliyetinin 16 milyar lira olması beklenen zamma karşı patronlar sigorta prim indirimi, vergi muafiyeti ve 1 yıllık yük üstlenimi gibi taleplerde bulunuyor. Kayıt dışı riski konuşuluyor.