Pazar Postası Faydalı tuz banyoları
Paylaş
Faydalı tuz banyoları

Dünyanın her bölgesinde insanlar jeotermal suları (doğal kaynak suları) çok eski zamanlardan beri tedavi amaçlı kullanıyor...

Dünyanın her bölgesinde insanlar jeotermal suları (doğal kaynak suları) çok eski zamanlardan beri tedavi amaçlı kullanıyor. Çünkü mineral tuzlar cilt tarafından emilerek en küçük yaşam birimi hücrelerin fonksiyonlarını yerine getirmeleri için onları besler. New Beauty Dergisi’nde yer alan yazıda tuz banyolaro hakkında bilinmesi gerekenler anlatılıyor...

İşte faydaları

Tuzlar bileşiklerinde çok çeşitli mineraller ve eser elementler barındırırlar (Örneğin Himalaya tuzunda 84 çeşit bulunmuştur). İşte banyo tuzlarındaki başlıca mineraller ve faydaları:

Sodyum:
Güçlü bir detoks ajanı olan sodyum hücrenin beslenmesini sağlar ve fazlalıkları vücuttan atar. Belirli dokulardaki suyu düzenleyerek hidrasyonu dengeler.
Potasyum: Cildin ve vücudun su tutma özelliğini azaltarak nemini dengeler.
Çinko: Cildi güneş ve rüzgar yanıklarından korur, dahili kullanımlarda bağışıklık sistemini güçlendirir.
Magnezyum: Ölü deniz tuzu ya da Himalaya tuzunda daha çok bulunur. Anti allerjik elementlerle stresle savaşır ve sinir sistemini sakinleştirir.
Kalsiyum: Ciltteki gözenekleri azaltır.

Doğru bir banyo için

Bütün bu yararları sağlamak için doğru banyo yapmak şart. İşte birkaç ipucu:

* Tuz banyosunun etkilerinden yararlanmak için en az 20 dakika suyun içerisinde kalmanız gerekir.
* Detoks özelliği olan bir banyo istiyorsanız sıcak su, cildinizi rahatlatmak istiyorsanız ılık su kullanın. Böylece vücut neminiz azalmayacaktır.
* Tuz miktarını yaklaşık bir bardak kullanmalısınız.
* Banyonuzda aromatik tedaviler istiyorsanız uçucu yağlar içeren tuzları tercih edin.
* Gece yatmadan önce pembe Himalaya tuzu ile yapacağınız banyonuza birkaç damla lavanta yağı eklemek size huzurlu bir uyku sağlayacaktır.

Mucize tuzlar

Sodyum klorür: Günlük yaşamımızda tuz ya da sofra tuzu olarak tanımladığımız sodyum klorür, doğal kristal halde banyoda son derece yararlıdır. Mükemmel bir bakteri savaşçısıdır ve çok iyi bir temizleyicidir. Cilt hastalıkları ve akne tedavisinde doğru seçimdir.
İngiliz tuzu: Uzun yıllardan beri banyoda kullanılır ve son derece faydalıdır.
Pembe Himalaya tuzu: Bu saf tuzla banyo yapmak kan dolaşımınızı uyarır, kas ağrılarınızı azaltır, toksinleri cildinizden söküp atar.
Ölü deniz tuzu: Uzun süreli kullanımlarda cildinizi diğerlerine göre daha az kurutur. Sedef ve egzamaya da iyi gelir. Cildi besler, doğal kas gevşeticidir.

Tuz odaları

Doğu Avrupa’da yıllardır popüler olan tuz odaları, Amerika’ya kadar uzandı. Sinüs probleminden, akne ve sedef hastalığı tedavisine kadar sayısız fayda sağlayan bu tedavi antibakteriyel özelliğe de sahip.

Bunu biliyor muydunuz?

Bilinen iyileştirici etkilerinin yanısıra antik çağda Kleopatra tarafından kurulan ilk SPA, Ölü denizde yer alıyor. Günümüzde buraya güçlendirici ve yenileyici etkilerinden dolayı pek çok kişi hala akın ediyor.

( 14.08.2011 tarihli Pazar Postası'ndan alınmıştır. )

Haberin Devamı