Magazin Fazıl Say Fransız dergisi Pianiste'nin kapağında

Fazıl Say Fransız dergisi Pianiste'nin kapağında

Paylaş
Fazıl Say Fransız dergisi Pianiste'nin kapağında

Uluslararası Beethoven Ödülü'nü alan piyanist Fazıl Say, Fransız klasik müzik dergisi ‘Pianiste’in Ocak-Şubat 2017 sayısının kapak yüzü oldu

Geçtiğimiz günlerde Uluslararası Beethoven Ödülü'ne layık görülen piyanist ve besteci Fazıl Say, Fransız klasik müzik dergisi Pianistie’nin Ocak-Şubat 2017 sayısının kapağına konuk oldu. Dergi, 46 yaşındaki piyaniste sekiz sayfalık bir yer ayırdı ve kapsamlı bir söyleşi yaptı.

'PİYANONUN YARAMAZ ÇOCUĞU'


‘Fazıl Say ve Türk Marşı’ başlıklı söyleşinin girişinde Say’dan “Piyanonun yaramaz çocuğu” olarak bahsedildi. Ayrıca Say’ın piyano stili de kendine özgü, güçlü kişiliğini yansıtan, caz etkileşimli, ritim duygusu özgür olarak nitelendirildi.



PARİS'TE KONSER VERECEK


Dergideki dosyada Fazıl Say’ın önemli kayıtları da tanıtılırken önümüzdeki günlerde Paris’te vereceği konserler de duyuruldu.

ULUSLARARASI BEETHOVEN ÖDÜLÜ'NÜ ALDI


Fazıl Say, dünyanın en büyük müzik ödülü olarak bilinen ve çağının en iyi müzisyenlerine verilen, Beethoven Akademisi'nin 2016 Uluslararası Beethoven İnsan Hakları, Barış, Özgürlük, Yoksullukla Mücadele ve İçselleme Ödülü'nü aldı.

Haberin Devamı