Gündem Festival dönüşü otobüs işkencesi

Festival dönüşü otobüs işkencesi

Paylaş
Festival dönüşü otobüs işkencesi

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde bu yıl ilki yapılan Kelebekler Vadisi Çadır Festivali'ne katılan üniversite öğrencilerinin dönüşü sıkıntılı oldu

Sabah erken saatlerde vadiden teknelere bindirilerek Ölüdeniz Belcekız Plajı’na bırakılan 500 öğrenci, otobüs şoförleri parasını alamadığı için hareket etmeyince Ölüdeniz’de sıcak altında 8- 9 saat mahsur kaldı.

Ölüdeniz Beldesi’ndeki Faralya Köyü’nde 53 farklı kelebek türünün barındığı dünyaca ünlü Kelebekler Vadisi, 19 farklı üniversiteden 1500 öğrencinin katıldığı Kelebekler Vadisi Çadır Festivali’ne ev sahipliği yaptı.

Vadide, 3 gün, 4 gece geçiren öğrenciler, bugün sabah saatlerinden itibaren gruplar halinde dönüşe başladı. Saat 05.00 sıralarında uyandırılarak teknelere bindirilen 500 öğrenci, yarım saatlik yolculuğun ardından Belcekız Plajı’na bırakıldı.

Ölüdeniz’de bekleyen 14 otobüse binerek İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bolu ve Tekirdağ’a gitmeye hazırlanan gençler, firmanın parası ödenmediği için otobüslerin hareket etmeyeceğini duyurmasıyla şoke oldu. İkna çabalarına rağmen organizasyon firmasından para alamayan otobüs şoförlerinin hareket etmemesi üzerine öğrenciler Ölüdeniz’de mahsur kaldı.

JANDARMA MÜDAHALE ETTİ


Tüm paralarını festivalde harcadıkları için kendi başlarına dönecek imkanları bulunmayan öğrenciler, plajdaki ağaç gölgeleri altına sığınarak beklemeye başladı. Bazı öğrencilerin yorgunluktan uyuduğu gözlenirken, bazıları ise susuzluk ve sıcak yüzünden zorlandı. Duruma tepki gösteren öğrenciler, organizasyon şirketinden şikayetçi olmak için aralarında imza topladı.

Ölüdeniz Caddesi’ni trafiğe kapatan ve alkışlarla yaşananları protesto eden öğrencilere, jandarma müdahale etti. Yolun trafiğe açılmasının ardından umutsuz bekleyiş devam ederken öğrencilerle jandarma ekipleri arasında tartışma yaşandı.

’CEBİMİZDE PARA YOK, AÇ KALDIK’


Festival için 135 TL peşin ödeme yaptığını belirten Kocaeli Üniversitesi öğrencisi Ümran Söylemez, savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.
İstanbul Üniversitesi öğrencisi Betül Dayıoğlu da ceplerinde hiç para kalmadığını vurgulayarak, aç kaldıklarını anlattı. Mağdur olduklarını vurgulayan Dayıoğlu, "Yarın sabah kalkıp nasıl sınava gireriz. Biz bunu hak etmedik. Vadide üzerimize örtecek battaniye bile vermediler. Hiç olmazsa ulaşımı karşılasalardı" dedi.

Kocaeli Üniversitesi öğrencisi Özge Sadıkoğlu ise "Festival kabusa dönüştü. Şoförlerimiz parasının ödenmediğini söyledi. Oysa biz paraları peşin ödedik. Finallerimiz başlıyor ve bütün derslere geç kaldık. Hepimiz mağduruz. Bu işin peşini bırakmayacağız ve davacı olacağız" diye konuştu.

İstanbul Üniversitesi öğrencisi Merve Güler de "Bize sabah 05.00’de hazır olmamız gerektiği söylendi. Kimse bizimle ilgilenmedi. Finallere hazırlık yapmam gerekiyor, ancak bu kampa geldiğim için bunların hiçbirini yapamadım. Bize festivale 800 kişi geleceği söylenmişti. Oysa 1500 kişi geldi" dedi.

KAYMAKAM DEVREYE GİRDİ

Uzun bekleyişin ardından Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık’a telefonla ulaşan öğrenciler, sınavları kaçırmamak için bir an önce dönmeleri gerektiğini belirterek yardım istedi. Kaymakam Çalık’ın talimatı sonrası Ölüdeniz’e gelen Fethiye Garnizon Komutanı Binbaşı Faruk Akıncı ile Fethiye Turizm Danışma Büro Sorumlusu Güler Uymaz, otobüs firması yetkilileriyle görüştü. Yaşananların Ölüdeniz’in turizmine büyük darbe vuracağını belirten Binbaşı Akıncı’nın girişimleri sonucu otobüs şoförleri saat 14.00’den itibaren öğrencileri araçlara alarak hareket etti.


Ergün TOS/FETHİYE (Muğla), (DHA)