Yaşam Filmekimi 10 yaşında

Filmekimi 10 yaşında

Paylaş
Filmekimi 10 yaşında

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Filmekimi, 8–15 Ekim tarihlerinde izleyicilerle buluşuyor

Filmekimi’nde, dünyanın belli başlı festivallerinde ödüller kazanmış, Berlin, Cannes, Venedik ve Toronto’da dünya prömiyerlerini yapan filmlerle usta yönetmenlerin son yapıtlarının da aralarında bulunduğu 40’a yakın film izleyicilerin karşısına çıkacak.

ANADOLU'YA AÇILIYOR

Haberin Devamı

Filmekimi, 8–15 Ekim tarihlerinde, 8 gün boyunca Beyoğlu’nda Atlas ve Beyoğlu sinemalarının yanı sıra Nişantaşı City’s ve Cinebonus Maçka G-Mall olmak üzere 4 sinemada izleyicilerle buluşacak.

Filmekimi 10. yılında, İstanbul sınırlarını aşıyor ve Türkiye’nin beş kentine daha sinemanın en iyi ve en güncel örneklerini götürüyor. Filmekimi ve bu yılki İstanbul Film Festivali programında gösterilen filmlerden oluşturulan özel seçkinin gösterimleri, 13–16 Ekim’de İzmir’de, 20–23 Ekim’de Bursa ve Konya’da, 27–30 Ekim’de Trabzon ve Diyarbakır’da yapılacak.

ÖDÜLLÜ FİLMLER VAR

Dardenne Kardeşler’in Cannes’da Jüri Büyük Ödülü’nü Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Bir Zamanlar Anadolu’da filmiyle paylaştıkları ‘Bisikletli Çocuk’, Lars von Trier’in son filmi ‘Melankolia’, Cafer Panahi’nin son filmi ‘Bu Bir Film Değil’ ve Paolo Sorrentino’nın yönetip Sean Penn’in başrolünü ustlendiği filmi ‘Olmak İstediğim Yer’ bu yıl festivalin öne çıkan filmlerinden bir kaçı.

Haberin Devamı