Fırında karnabahar kızartması tarifi: Fırında karnabahar kızartması nasıl yapılır?

Karnabaharın faydaları saymakla bitmez. Mutfaklarınızı şenlendirecek bir tarifimiz var. Fırında karnabahar kızartması tarifi lezzetli bir yemektir. Karnabahar tüketmeyi pek sevmeyenler için oldukça farklı bir alternatif olacak. Lezzetiyle kendine hayran bırakan, sevmeyenlerin bile sürekli yemek isteyeceği fırında karnabahar kızartması tarifi oldukça pratik ve lezzetli bir tariftir. Sofranızda farklı bir lezzet arıyor ve ne yapacağınıza karar veremiyorsanız fırında karnabahar kızartması tarifini muhakkak denemelisiniz.

23 Aralık 2019, Pazartesi 11:45 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Fırında karnabahar kızartması tarifi

Fırında karnabahar kızartması tarifi

Fırında karnabahar kızartması malzemeleri

- 1 adet orta boy karnabahar

- 5 su bardağı sıcak su

- 1 tatlı kaşığı un

- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında karnabahar kızartması beşamel sosu için:

- 2 yemek kaşığı tereyağı

- 1 yemek kaşığı sıvı yağ

- 1,5 yemek kaşığı tam buğday unu

- 1,5 su bardağı süt

- Tuz

- Karabiber


Fırında karnabahar kızartması yapılışı

Fırında karnabahar kızartması yapılışı

Büyük boy tencerenin içerisine iyice yıkadığınız karnabaharı koyup üzerine suyu ekleyin. Karnabaharın yapraklarını da haşlarken tencereye koyun. Yumuşamaya başlayan karnabaharı ocaktan alın ve ılıması için kenara koyun. 

Bu arada beşamel sosu hazırlayın. İlk olarak tencereye yağları ekleyin ve hafif kızdırın. Yağın üzerine unu ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Kavrulan unun üzerine sütü yavaş yavaş dökün ve çırpıcıyla hızlı hızlı çırpın. Tuz ve karabiberi ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırın. Çok katı olursa biraz su veya süt ekleyip kıvamını ayarlayabilirsiniz. 

Ilıyan karnabaharı geniş pişirme kabına alın ve ufak parçalar halinde bölün. Üzerine beşamel sosu ekleyip her yerine yayılması için karıştırın. 

Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırına atın ve kızarmaya başlayana kadar pişirin. Renk almaya başlayınca çıkartın ve üzerine kaşarları serpip tekrar fırına atın. 

Kaşarlar eriyip kızarınca, yanında sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (15 Aralık 2019)