Fırında patlıcan kebabı tarifi: Fırında patlıcan kebabı nasıl yapılır?

Fırında patlıcan kebabı tarifi: Fırında patlıcan kebabı nasıl yapılır?

Hem sağlıklı hem de lezzetli yemek tarifi arıyorsanız fırında patlıcan kebabı tarifi tam size göre bir lezzet olacaktır. Sevdiklerinize hazırlamak için fırında patlıcan kebabı tarifi arıyor ya da fırında patlıcan kebabı nasıl yapılır merak ediyorsanız "Fırında patlıcan kebabı tarifi, fırında patlıcan kebabı nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.

24 Mart 2020, Salı 18:33 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Görüntüsüyle iştahları kabartan, lezzetiyle de kendine hayran bırakan fırında patlıcan kebabı tarifi evde yapabileceğiniz pratik bir tarif. Eğer sevdiklerinize hazırlamak için fırında patlıcan kebabı tarifi arıyor ya da fırında patlıcan kebabı nasıl yapılır merak ediyorsanız "Fırında patlıcan kebabı tarifi, fırında patlıcan kebabı nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.

Fırında patlıcan kebabı tarifi

Fırında patlıcan kebabı malzemeleri

  • 6 adet orta boy patlıcan
  • 3 adet orta boy domates
  • 5-6 adet sivri biber
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Köftesi için

  • 500 g kıyma (Dana kıyma ile kuzu boşluk kıyma karışık)
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1/2 demet maydanoz

Fırında patlıcan kebabı yapılışı

Patlıcanların saplarını kesin ve alacalı soyun, 2 cm genişliğinde verev olarak tam kopmayacak şekilde kesin. Kıyma, tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozu iyice yoğurun. Patlıcanların kesik yerlerine, kıyma harcını köfte gibi görünecek şekilde doldurun. 2 adet domatesi rendeleyip zeytinyağı ile karıştırın, kalan bir adet domatesi söğüş şeklinde doğrayın. Pişirme kabı içerisine domates rendesinin yarısını koyup, üzerine hazırladığınız patlıcanları dizin, kalan püreyi patlıcanların üzerine gezdirin. Her bir patlıcanın üzerine doğradığınız söğüş domatesten birer tane ve onun üzerine birer tane sivri biber yerleştirin. Fırın kabının üzerini, ıslatılıp iyice sıkılmış fırın kağıdı ile örtün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, 20 dakika üzeri kapalı olarak pişirip, daha sonra fırın kağıdını alarak 25-35 dakika kadar daha, üzeri kızarana kadar pişirin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Bağışıklık sistemini güçlendiren yiyecekler