Patlıcan kebabı tarifi, yapılışı ve malzemeleri! En güzel patlıcan kebabı nasıl yapılır?
Patlıcan kebabı, doyumsuz lezzetiyle severek yeniyor. Patlıcan kebabı hem sağlıklı hem de lezzetli yemekler arasında yer alıyor. Patlıcan kebabını evde kolay bir şekilde sevdikleriniz için yapabilirsiniz. Patlıcan kebabı nasıl yapılır? Fırında patlıcan kebabı nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız bu haberimize göz atabilirsiniz. Patlıcan kebabı tarifi, yapılışı ve malzemeleri...
Görüntüsüyle iştahları kabartan, lezzetiyle de kendine hayran bırakan fırında patlıcan kebabı tarifi evde yapabileceğiniz pratik bir tarif. Eğer sevdiklerinize hazırlamak için fırında patlıcan kebabı tarifi arıyor ya da fırında patlıcan kebabı nasıl yapılır merak ediyorsanız "Fırında patlıcan kebabı tarifi, fırında patlıcan kebabı nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.
FIRINDA PATLICAN KEBABI TARİFİ
Fırında patlıcan kebabı malzemeleri;
- 6 adet orta boy patlıcan
- 3 adet orta boy domates
- 5-6 adet sivri biber
- Tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Patlıcan kebabı köftesi için;
- 500 g kıyma (Dana kıyma ile kuzu boşluk kıyma karışık)
- Tuz
- Karabiber
- 1/2 demet maydanoz
FIRINDA PATLICAN KEBABI NASIL YAPILIR?
Patlıcanların saplarını kesin ve alacalı soyun, 2 cm genişliğinde verev olarak tam kopmayacak şekilde kesin. Kıyma, tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozu iyice yoğurun. Patlıcanların kesik yerlerine, kıyma harcını köfte gibi görünecek şekilde doldurun. 2 adet domatesi rendeleyip zeytinyağı ile karıştırın, kalan bir adet domatesi söğüş şeklinde doğrayın. Pişirme kabı içerisine domates rendesinin yarısını koyup, üzerine hazırladığınız patlıcanları dizin, kalan püreyi patlıcanların üzerine gezdirin. Her bir patlıcanın üzerine doğradığınız söğüş domatesten birer tane ve onun üzerine birer tane sivri biber yerleştirin. Fırın kabının üzerini, ıslatılıp iyice sıkılmış fırın kağıdı ile örtün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, 20 dakika üzeri kapalı olarak pişirip, daha sonra fırın kağıdını alarak 25-35 dakika kadar daha, üzeri kızarana kadar pişirin.
PATLICAN KEBABI PÜF NOKTALARI NELERDİR?
- Patlıcan kebabının daha lezzetli olmasını istiyorsanız, patlıcanları dilimledikten sonra tuzlu su da bekletebilirsiniz. Patlıcanların suyun yüzeyine çıkmaması için üzerine bir tabak kapatabilirsiniz.
- Patlıcan kebabının köftesini hazırlarken, daha lezzetli olması için köftenin güzelce yoğurulması gerekir.
- Kebabını güzelce pişmesi için 30 dakika kadar üzerini folyo ile ya da fırın torbası ile kapatmalısınız.
- Özlem Yıldız gelen yoruma kayıtsız kalamadı!
- Aslı Enver poz verdi, eşi Berkin Gökbudak çekti! 'Anne olunca ultra güzel oldu'
- Prens Harry şimdi gerçekten ana yurdundan sürgün oldu... Kral Charles 'Burayı boşaltın' demişti
- Yoğun bakımda tedavi gören Nuri Alço'dan yeni haber geldi
- Tayfun Duygulu yakın dostu Kerim Tekin'i andı