Fıstıklı revani tarifi: Fıstıklı revani nasıl yapılır?

Şerbetli tatlı sevenler için evde kolaylıkla yapılan tariflerden birisi de fıstıklı revani tarifi. Eğer siz de sevdiklerinize hazırlamak için fıstıklı revani tarifi arıyor ya da fıstıklı revani tarifi nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız "Fıstıklı revani tarifi, fıstıklı revani nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

01 Mayıs 2020, Cuma 16:19 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Fıstıklı revani tarifi, evde kolaylıkla yapılan ve tadı nefis olan tatlılardan birisidir. Sevdiklerinize hazırlamak için fıstıklı revani tarifi arıyor ya da fıstıklı revani tarifi nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız "Fıstıklı revani tarifi, fıstıklı revani nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

Fıstıklı revani tarifi

Fıstıklı revani malzemeleri

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 500 gram irmik
  • 125 gram margarin
  • 3 yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 100 gram kavrulmuş tuzsuz yer fıstığı

Şerbet için:

  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu


Fıstıklı revani yapılışı

Fıstıklı revani yapılışı

Fırını önceden 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Yumurtaları şekerle derin bir kapta çırpın. Sırasıyla yoğurt, eretilmiş margarin, un, irmik ve karbonat ekleyerek karıştırın. Kare ya da dikdörtgen bir fırın kalıbını yağlayıp hamuru boşaltın. Kavrulmuş yerfıstıklarını birer santim aralıklarla hamurun üzerine dizin. Kalıbı fırına verip 35-40 dakika pişirin. Üzeri kızarınca çıkarıp ılınmaya bırakın. Su ve şekeri bir tencerede kaynatıp şerbeti hazırlayın. Limon suyunu ekleyip şerbeti ocaktan alın. Sıcak şerbeti ılık tatlının üzerine gezdirerek dökün. Şerbetini çekince küçük küçük dilimleyip tabaklara alın ve servis yapın. 

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "İftara ne pişirsem" diyenlere iftar menüsü (01 Mayıs 2020)