Yaşam Foça Taşköy Dünya Şarap Haritası'nda

Foça Taşköy Dünya Şarap Haritası'nda

Paylaş
Foça Taşköy Dünya Şarap Haritası'nda

Foça Taşköy şarapları, yılın en iyi Türk şarapları değerlendirmesinde dünyaca ünlü 7 şarap ustasının verdiği çok iyi puanlarla dünya şarap haritasında yerini aldı

İzmir’in Foça ilçesine bağlı Ilıpınar Köyü’nde bir yıl önce ilk üretimi gerçekleştirilen Foça Taşköy şarapları, 3- 7 Mayıs 2013 tarihlerinde düzenlenen 5’inci Masters of Wine Weekend İstanbul etkinliğine katıldı.

Haberin Devamı

Taşköy, etkinlik kapsamında yapılan yılın en iyi Türk şarapları değerlendirmesinde dünyaca ünlü 7 şarap ustasının verdiği çok iyi puanlarla dünya şarap haritasında yerini aldı. Etkinliği uluslararası kalibredeki yerli şarapları belirleyerek Türk şaraplarının dünya haritasında yer almasına katkı sağlama amacıyla yola çıkan Dr. Yunus Emre Kocabaşoğlu’nun Veritas Şarap Eğitim ve Organizasyonları Şirketi düzenledi.

The Times’ın şarap yazarı Master of Wine Tim Atkin, yirmi yıldır İngiltere’de nadir ve kıymetli şarap ithalatçılarına danışmanlık yapan Sarah Abbott, Christie’s Amerika ve Christie’s Asya Başkanlıklarını yürüten Charles Curtis, International Wine Challenge eş başkanlarından Peter McCombie, dünyada hem Master of Wine hem de Master Sommelier unvanlarına sahip 3 büyük üstattan biri olan Ronn Wiegand, dünyanın en büyük şarap perakendecilerinden biri olan Millesima ortaklarından Roger Bohmrich, Balkans Wine Competition, Ultimate Wine Challenge ve Starwine Competition jüri üyesi olan ve New York Astor Center’da şarap eğitimlerini sürdüren Christy Canterbury’nin tadım ve değerlendirmeleri yaptığı Masters of Wine Weekend İstanbul etkinliğinde 43 üreticinin 320 şarabının tadımı yapıldı.

Haberin Devamı

Toplam 17 Türk şarabı, ’olağanüstü’ anlamına gelen 90 ve üzeri puan aldı. Sektörün en yenilerinden Foça Taşköy, birincinin 87, ikinci ile beşincinin 86 puan aldığı ’En İyi Beyaz Nadir Üzümler’ kategorisinde Bornova Misketi’yle 85 puanla altıncılığı kazandı.

İngiltere (Birleşik Krallık) de tüketici tercihleri konusundaki en yetkin uzmanlardan biri olarak kabul edilen International Wine Challenge ve Decanter Wine Awards jüri üyesi Sarah Abbott, Taşköy Sauvignon Blanc 2012’ye 91 puan ve ilk tadımda Taşköy Roze’ye 94 puan verdi. International Wine Challenge’in eş başkanlarından, The Times’ın şarap yazarı ve dünyada en çok tanınan Master of Wine’lardan biri olan Tim Atkin de Taşköy Rose’ye 90 puan verdi. Son dört yıl değerlendirmelerinin dikkate alındığı Kümülatif Veriler’de ise En İyi 5 Bornova Misketi dalında Taşköy Misket 85 puanla beşinci sırada yer buldu.

Haberin Devamı

TARİHİN DERİNLİKLERİNDEN DAMAKLARA

Foça Organik Ltd. Şti sahiplerinden Hakan Barçın, girdikleri ilk uluslararası tadımın sonucunu çok iyi olarak değerlendirdi. Barçın, Foça Taşköy’ün dünyaca bilinen bir marka olma yolunda büyük adımlarla yürüdüğünü vurguladı. Barçın, "Şarabımız yörenin binlerce yıldan sonra yeniden canlandırılan bağlarının ürünü. Tadı tarihin derinliklerinden tekrar ağızlara ulaştı. Dünyadaki yerini almaya başladı. Uluslararası düzeyde ilk tadımın başarısı bizi daha yukarılarda yer almak için ateşliyor. Markamızla yöremizin ve ülkemizin tanıtımına, istihdam yaratımına ve ekonomiye daha fazla katkı sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Seyfi GÜL/FOÇA (İzmir), (DHA)