Spor Furkan Korkmaz: Büyük işler başaracağız

Furkan Korkmaz: Büyük işler başaracağız

Paylaş
Furkan Korkmaz: Büyük işler başaracağız

Milli basketbolcu Furkan Korkmaz, "Verdikleri görüntü itibarıyla Fransa yenilmeyecek bir takım değil" dedi.

A Milli Basketbol Takımı’nın genç oyuncularından Furkan Korkmaz, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri yarı finalinde karşılaşacakları Fransa’nın yenilmeyecek bir takım olmadığını söyledi.

Furkan Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filipinler’in başkenti Manila’daki elemelerde ilk iki maçta iyi bir görüntü vermediklerinin farkında olduklarını ifade etti.

Buna rağmen yarı finale yükseldiklerini ve yarın Fransa ile karşılaşacaklarını hatırlatan Furkan, şöyle konuştu:

"Yarınki maçı kazanan finale çıkacak. Verdikleri görüntü itibarıyla Fransa yenilmeyecek bir takım değil. Biz de çok iyi durumda değiliz ama önümüzde sadece 40 dakika var ve kazanan finale yükselecek. Yarın kim daha fazla ister ve mücadele ederse o finale çıkacak. Bu da bizim için ayrı bir motivasyon. Onlar da iyi oynamıyor, umarım yarın kazanan biz oluruz."

Furkan, ilk 2 maçta istedikleri oyunu sergileyememenin birkaç sebebi olabileceğini belirterek, "Maalesef yorucu bir sezonun ardından milli takım kampına katıldık ve önümüzde kısa bir süre vardı. Ama yarın Fransa ile final mücadelesine çıkıp Türkiye’yi temsil edeceğimizin ne anlama geldiğini biliyoruz" diye konuştu.

"Olimpiyatlara gitmek istiyoruz"

Genç oyuncuların kulüp takımlarında fazla süre alamamasının, A Milli Takım’daki performanslarını etkilediğini vurgulayan Furkan, şunları söyledi:

"Kulüplerde hücumda topu alıyoruz ve yabancı oyunculara veriyoruz. A Milli Takım’da tam tersi durum oluyor. Takım sizin, topu sizin oynamanız gerekiyor. Takımlarımızda sorumluluk alamadığımız için milli takımda buna adapte olmak zor oluyor. Ben inanıyorum ki birkaç sene içinde altın jenerasyonun da katılımıyla büyük işler başaracağız. Bugün için konuşursak, yarını geçip finali kazandıktan sonra olimpiyatlara gitmek istiyoruz."

"Seneye Anadolu Efes’te kalacağım"

NBA’in 2016 draftında Philadelphia 76’ers tarafından 26. sırada seçilen 19 yaşındaki basketbolcu, gelecek sezonu Anadolu Efes’te geçireceğini belirtti.

Furkan, bu kararı konusunda "NBA kararımı verdim. Seneye Avrupa’da Anadolu Efes’te kalacağım. Ondan sonraki sene oturup tekrar durumu konuşacağız. Neler olacağına önümüzdeki sene sonunda karar vereceğiz" şeklinde ifadeler kullandı.

Haberin Devamı