Spor Galatasaray 'çadır'dan zengin olacak

Galatasaray 'çadır'dan zengin olacak

Paylaş
Galatasaray 'çadır'dan zengin olacak

Sarı-kırmızılılar, Ali Sami Yen Stadı'nın yanındaki, Galatasaray Store Çadırı'nın bulunduğu 8500 metrekarelik araziyi paraya çeviriyor

Sportif A.Ş. - Futbol A.Ş. birleşmesini gerçekleştirerek kısa vadedeki en önemli finansal hedefine ulaşan Galatasaray Yönetimi, kulübe büyük gelir sağlayacak bir büyük projeyi daha hayata geçiriyor.

Türk Telekom Arena'ya taşınmak için geri sayıma geçen ve Riva'dan büyük beklentisi olan sarı-kırmızılılar, Ali Sami Yen Stadı'nın yanındaki Galatasaray Store Çadırı'nın bulunduğu 8 bin 500 metrekarelik araziye iş merkezi yapmak için düğmeye bastı.

Projenin başında yönetim kurulunun en genç üyesi Emir Sarıgül bulunuyor. Sarı-kırmızılılar, Ekim ayında imar ruhsatı almak için girişimlerini bütün hızıyla sürdürürken, iş merkezi inşaatının Ocak veya en genç Şubat ayında başlaması planlanıyor.

Mecidiyeköy'ün göbeğine yapılacak iş merkezinin yaklaşık 100 milyon dolar değerinde olacağı ve sarı-kırmızılı yönetimin isterse binayı bu bedel üzerinde satabileceği bildirildi.

Galatasaray, aylık 250 bin dolar kira getirecek işmerkezini satmayı düşünmezse, buradan yıllık 3 milyon dolar kira geliri de elde edebilecek.

AŞÇIOĞLU TAKAS TEKLİFİNDE BULUNDU

Bu arada Ali Sami Yen Stadı’nın bulunduğu arazinin ihalesini kazanan Aşçıoğlu firmasının, Galatasaray'dan çadırın yer aldığı arsayı istediği ifade edildi.

Aşçıoğlu'nun burayı, yapacağı alışveriş merkezine yeşil alan olarak düşündüğü ve sarı-kırmızılı yönetime stadın arka tarafında bulunan daha büyük bir araziyle takas etmeyi önerdiği kaydedildi.

Galatasaray ile Aşçıoğlu arasındaki görüşmelerin sürdüğü, kesin kararın önümüzdeki günlerde verileceği belirtildi.

ARENADAN PARA YAĞIYOR

Galatasaray'ın sezonun ikinci yarısında taşınacağı Türk Telekom Arena adeta para basıyor. Şimdiye kadar, 3 yıllık olarak satılan 154 locadan 45 milyon dolar gelir sağlanırken 5 bin adet VIP biletlerinin de yarısı elden çıkarıldı.

Sarı-kırmızılı kulüp, VIP biletlerinin satışından 35 milyon dolar kazandı. Biletlerin tamamı satılırsa gelir 77 milyon dolara ulaşacak. 1.5 yıllık olarak satışa sunulan ve taraftarların ilk günden itibaren yoğun ilgi gösterdiği kombine kartlardan ilk gün bin adet satıldı.

Satışa sunulan 25 bin kombine kartın tamamının satılması durumunda 30 milyon TL gelir sağlanacak.

Milliyet

Haberin Devamı