Spor Galatasaray Mersin İdman Yurdu maçı

Galatasaray Mersin İdman Yurdu maçı

Paylaş
Galatasaray  Mersin İdman Yurdu maçı

Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Galatasaray, sahasında Mersin İdmanyurdu'nu konuk etti. TT Arena'da oynanan karşılaşma 1-1 berabere sonuçlandı

Spor Toto Süper Lig'in 4'üncü haftasında Galatasaray, sahasında karşılaştığı Mersin İdmanyurdu ile 1-1 berabere kaldı. Türk Telekom Arena'da oynanan maçta Galatasaray'ın golünü 50'nci dakikada Lukas Podolski atarken, Mersin İdmanyurdu'nun golü ise 49'uncu dakikada Welliton'dan geldi. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Galatasaray'dan Selçuk İnan ve Mersin İdmanyurdu'ndan Gökçek Vederson kırmızı kart gördü. Galatasaray bu sonuçla puanını 5'e yükseltirken, ligdeki ilk puanını alan Mersin İdmanyurdu da haftayı 1 puanla kapattı.

Haberin Devamı

MAÇA DAMGA VURAN PANTER

Arena'daki nefes kesen maça damga vuran isimlerin başında gelen isim hiç kuşkusuz Mersin İdman Yurdu kalecisi Muammer Zülfikar Yıldırım'dı. Hem ilk yarıda hem de ikinci yarıda müthiş toplar çıkardı. Sneijder'in iki füzesini dışarı gönderen Yıldırım, Burak, Podolski, Olcan gibi Galatasaraylı futbolcuların mutlak gol vuruşlarını çıkardı.

EVDEKİ YABANCI

Galatasaray, ligin 4. haftasında kendi sahasında bir türlü 3 puan alamıyor. Önce evinde Osmanlıspor'a 3 puan veren Galatasaray, bugün de Mersin İdman Yurdu'na 2 puan bıraktı. Sarı kırmızılı ekibin TT Arena'daki 3 puan hasreti devam etti.

MAÇ SONRASI HAMZAOĞLU'NDAN HAKEMLERE TEPKİ

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu hakemleri şu sözlerle eleştirdi:

Haberin Devamı

"Bütün pozisyonlara giren pozisyonları zorlayan bir takım görüntüsü sergiledik. İlk 30 dakikada tempomuz daha yüksek olabilirdi. Rakibimizin attığı gol bizi daha çabuk oynamaya itti. Gol de bulduk ama sonrasında olmadı. Taraftarımız son ana kadar bizi destekledi. Bu zamana kadar hakemlerle ilgili konuşmayayım dedim ama... Bize çıkan kartlar başkalarına bir türlü çıkmıyor. Biraz daha dikkatli olsunlar. Tehdit etmiyorum. Susuyorsak da efendiliğimizden susuyoruz. Yanlış anlaşılmasın hata bizim. Her şeye rağmen biz kazanacak durumdayız. Sezon sonunda herkes görecek. İlk yarı kaleci sadece 2 dakika ayakkabısını bağladı. 6 oyuncu değişti toplam 6.5 dakika süre. 5 dakika maç uzatıldı."

GALATASARAY 1-1 MERSİN İDMAN YURDU

MAÇ BİTTİ

90+4 Tita, Selçuk İnan'a faul yaptı. Selçuk İnan arkasına doğru tekme atınca hakem direk kırmızı kartla Selçuk İnan'ı oyun dışına gönderdi. Ardından Vederson ikinci sarı kartla kırmızı kart gördü. Tita da sarı kart gördü.

İşte kendisini tutan Tita'ya tekme atan Selçuk İnan'ın maçtaki o anları...

88' Oyuna girdikten sonra Sinan Gümüş sol ayağıyla topa müthiş vurdu ancak plase vuruşta top çok az farkla dışarı gitti.

84' Galatasaray'da Podolski'nin yerine Sinan Gümüş oyunda...

79' Burak Yılmaz arka kale direği önünde boş kaleye topu gönderemedi.

Haberin Devamı

76' MERSİN İNANILMAZI KAÇIRDI | Murat'ın arapasında bir anda kaleciyle karşı karşıya Khalili müsati durumda vuruşunu yaptı ama topu dışarı gönderdi.

66' MÜTHİŞ KURTARIŞ | Sneijder'ın kullandığı köşe vuruşu sonrasında Yasin'in ön direkte sektirdipi opa Olcan kale ağzında zor pozisyonda vurdu. Arka direkteki Burak yakın mesafede kafa vuruşunu yaptı ama kaleci Muammer Zülfikar direk dibine müthiş bir şekilde uzanarak gole izin vermedi.

63' Sabri yine isabetli bir orta açtı. Penaltı noktası yakınlarında topa yükselen Selçuk İnan topu kaleye gönderdi. Top çok az farkla dışarı çıktı.

60' Peş peşe gelen goller sonrası Galatasaray özellikle sol kanattan çok etkili geliyor. Sneijder ceza sahasına etkili otalar yaparken Burak Yılmaz çok hırslı.

50' GOL Podolski

Ceza sahasına doğru gönderilen topu kontrol eden Burak'ın dönerek yaptığı vuruşta savunmadan geri gelen meşin yuvarlağı önünde bulan Podolski sol ayağıyla yerden yaptığı sert vuruşla fileleri havalandırdı.

48' GOL Welliton. Mersin Welliton ile golü buldu.

Haberin Devamı

Nakoulma'yla ani gelişen Mersin İdmanyurdu atağı. İçeri kadar sokulan Nakoulma'nın pasında topu alan Welliton, topu çekip sol ayağıyla yerden bir vuruş yaparak Muslera'yı avladı.

46' Ve ikinci yarı başladı...

İLK YARI SONUCU Galatasaray 0-0 Mersin İdman Yurdu

45' Karşılaşmanın ilk 45 dakikasının son anlarında Sneijder ceza sahası önünde topu kalecinin üzerinden aşırtmaya çalıştı ancak kaleci topu kornere gönderdi. Sonrasında Mersin ceza sahası içinde yaşanan karambolden de sonuç çıkmayınca hakem karşılaşmanın ilk yarısını bitiren düdüğü çaldı.

43' Burak Yılmaz sol ayağıyla çok sert vurdu ancak kaleci uzanarak topun ağlarla buluşmasını engelledi.

40' Galatasaray ceza sahasının tam karşısında bir frikik kazandı. Topun arkasına geçen kaptan Selçuk İnan, topu farklı bir şekilde dışarı attı.

37' Ceza sahası içinde Vederson tarafından düşürüldüğünü ileri süren Yasin, çok sinirlendi. Ancak hakem devam dedi. Top oyuna girdikten sonra bu defa Yasin Vederson'a faul yaptı. Karara tepki gösterip hakemin yanına koşan Sabri Sarıoğlu sarı kart gördü.

Haberin Devamı

33' SARI KART Mersin'in hızlı kontra atağı sonrası Hakan Balta rakibini düşürüyor. Hakan Balta sarı kart gördü.

28' SARI KART - Maçtaki ilk kart Khalili'ye çıkıyor. Ceza sahası karşısındaki serbest vuruşu Sneijder kullandı ancak top dışarıya çıktı.

26' Maçın ilk dakikalarındaki tempo düşmeye başladı. Maç faullerle durmaya başladı.

23' Karşılaşmanın ilk 20 dakikası geride kalırken her iki takım da yoğun yağış nedeniyle ıslanan zeminde sık sık top kaybı yaşıyor...

18' Sneijder yaklaşık 30 metreden çok sert bir şut attı. Kaleci Mihaylov topu son anda tokatlayıp kornere gönderdi!

13' BURAK KAÇIRDI | Defans arkasına atılan topa koşan Burak Yılmaz bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı. Kaleciyi de ge Burak Yılmaz topu dışarı attı. İşte o an...

5' Mersin, kontra ataklarla Galatasaray defansının arkasına sarkıyor. Peş peşe gelişen atakları Galatasaray defansı son andaki müdahaleleriyle engelledi.

2' Galatasaray maçın ilk dakikalarında Mersin ceza sahası önünde iki tehlikeli atak geliştirdi ama ceza sahası içinde etkin olamadı.

1' ve maç başladı

Milli maç arası sonrası ligde maçlar devam ediyor. Galatasaray, ligin puansız ekibi Mersin İdman Yurdu'nu TT Arena'da konuk ediyor.

ASLAN MORAL ARIYOR

Spor Toto Süper Lig'in 4.haftasında Mersin İdmanyurdu'nu konuk edecek olan Galatasaray, evinde bu sezon ilk galibiyetini alarak Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağı Atletico Madrid maçı öncesinde moral bulmak istiyor.

Süper Lig'de 3 hafta sonunda 4 puanla 10.sırada bulunan Sarı Kırmızılı takım, mücadeleden galibiyetle ayrılıp üst sıralara tırmanmanın peşinde.

Lige, Sivas'ta 2 puan bırakarak başlayan Galatasaray ikinci haftada Osmanlıspor'a kendi evinde 2-1 mağlup olmuştu.

TERÖRE KARŞI ANLAMLI PANKART

Maça dakikalar kala tribünlerde teröre karşı bir pankart açıldı. Pankartta 'Türküyle, Kürdüyle teröre karşı omuz omuza' ifadeleri yer aldı. Öte yandan futbolcular da #terörekarşıbirlikteyiz pankartıyla sahaya çıktı.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ TEK TEK OKUNUYOR

Şehit düşen asker ve polis isimleri TT Arena'da tek tek okunurken, tribündeki taraftarlar da 'Burada' diye karşılık veriyor.

ISINMAYA TERÖRE KARŞI T-SHIRTLE ÇIKTILAR

Galatasaray, ısınmaya #TeröreKarşıBirlikteyiz tshirtleri ile çıktı.

STAT: Türk Telekom Arena

HAKEM: Mete Kalkavan

SAAT: 20:15

YAYIN: LİG TV

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Semih, Hakan, Olcan, Selçuk, Jose Rodriguez, Yasin, Sneijder, Podolski, Burak

TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu

MERSİN İDMAN YURDU: Muammer, Serkan B., Mitrovic, Servet, Vederson, Sadiku, Khalili, Nakoulma, Oktay, Tita, Welliton

TEKNİK DİREKTÖR: Mesut Bakkal