Magazin 1970'lerin ünlü tasarımcısı Nail Yurdakul hayatını kaybetti! Ünlüleri o giydiriyordu...

1970'lerin ünlü tasarımcısı Nail Yurdakul hayatını kaybetti! Ünlüleri o giydiriyordu...

Paylaş
1970'lerin ünlü tasarımcısı Nail Yurdakul hayatını kaybetti! Ünlüleri o giydiriyordu...

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde yaşayan, 1970'li yıllarda "Moda Kralı" olarak anılan ve birçok siyasetçi ile sanatçının terziliğini yapan modacı Nail Yurdakul yaşamını yitirdi.

Uzun süredir hayatını Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde sürdüren 'Moda Kralı' olarak tanınan, ünlülerin modacısı Nail Yurdakul 95 yaşında yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

95 YAŞINDA HAYATA VEDA ETTİ

Uzun süredir hayatını Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde sürdüren 'Moda Kralı' olarak tanınan aralarında İsmet İnönü, Süleyman Demirel, Turgut Özal gibi siyasetçiler ile Zeki Müren, Ajda Pekkan ve Emel Sayın gibi starların modacılığını yapan kreatör Nail Yurdakul 95 yaşında hayata veda etti.

BUGÜN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK

Yurdakul'un Cenazesi bugün ikindi Namazı'na müteakip Köyceğiz Hacıbey Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından Toparlar Eski Mezarlığında toprağa verilecek.

NAİL YURDAKUL KİM?

Nail Yurdakul, 1929 yılında öğretmen Halil Hamit Yurdakul'un beşinci çocuğu olarak Ankara'nın Keskin ilçesinde dünyaya geldi.

5 yaşındayken babası sayesinde Atatürk'ü bir toplantıda tanıyan Yurdakul, karşılaşmalarının ardından konuşmasından ve giysilerinden çok etkilendiğini söylemişti.

Haberin Devamı

NAİL YURDAKUL KİMLERLE ÇALIŞTI?

Evli ve 1 çocuk babası Yurdakul, terzilik yaptığı dönemde Başbakan İsmet İnönü'yü giydirdi. Turgut Özal'a kurşun geçirmez yelek dikti. 'Sanat Güneşi' olarak tanınan Zeki Müren'e sahne kostümleri hazırladı. Ajda Pekkan için yaptığı ekose giysiyi ise dünya çapında moda haline getirdi.