Karabuğdaylı krep tarifi
Malzemeler:
-1 su bardağı karabuğday unu
-2 adet yumurta
-1 su bardağı laktozsuz süt
-Yarım su bardağı su
-Yarım çay kaşığı tuz
İç malzemesi için:
-7-8 adet mantar -1 küçük boy soğan -1 avuç ıspanak -Kekik, karabiber (yarım çay kaşığı) -2 adet kırmızıbiber -½ çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
-Tüm malzemeleri geniş bir kâsenin içinde iyice karıştırın. Önceden yağlanmış ve kızdırılmış tavaya hazırladığınız karışımdan 1 kepçe dökün. Arkalı – önlü, krep hamuru gibi pişirin.
-İçi için, soğan, mantar ve kırmızıbiberi incecik kıyın. Sıvı yağda soteledikten sonra, ince kıyılmış ıspanakları, kekik ve karabiberi ilave edin. Kreplerin içerisine hazırladığınız harçtan ilave edin ve afiyetle yiyin.