Aman dikkat! Bu yiyecekleri iki kez ısıtmamak gerekiyor çünkü...
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/659cfafc015e53283537f134.jpg)
Fazla yapılan yemekler, ziyan olmasın mantığı ile dolaba atılarak tekrar tekrar ısıtılarak tüketiliyor. Ancak o yiyecekleri yeniden ısıtmak sağlığımızla oynuyor! Isıtıldıklarında öyle bir madde yayıyorlar ki...Keşke zehir yeseydim dedirtiyor. İşte pişirildikten sonra tekrar ısıtılıp tüketilmesi zararlı olan besinler!
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/659cfad6015e53283537f12e.jpg)
Yemek yemeyi hepimiz çok seviyoruz. Ancak yenen yemeklerin nasıl ve hangi koşullarda tüketilebileceği hakkında pek azımız fikir sahibiyiz. Alışagelmiş düzenimiz içerisinde ısıtıp yediğimiz o yemekler aslında sağlığımız için en büyük tehdit. İşte tekrar tekrar ısıttığımız ancak ilk ısıtma sonrasında üzülerek de olsa çöpe dökmemiz gereken o yiyecekler... www.posta.com.tr
![MANTAR](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/659cfad6015e53283537f126.jpg)
MANTAR
Isıtılarak yendiğinde karın ağrısı, şişkinlik, yanma gibi etkiler oluşturan mantarı da bir kez pişirip sonrasında soğuk olarak tüketmek gerekiyor. Mantar, aynı zamanda içerisinde çabuk bakteri ve zararlı değerler üreten bir besin olduğu için 2 günden fazla tüketime uygun olmuyor.
![TAVUK](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/659cfad3015e53283537f11c.jpg)
TAVUK
Tavuk, hem en leziz hem de en tehlikeli yiyecekler arasında yer alıyor. Severek tükettiğimiz bu protein kaynağını, piştikten hemen sonra yemek gerekiyor. Çabuk bozulan bir besin olduğu için tekrar ısıtılıp yenen tavuğun zehirleyici bir etki oluşturma ihtimali büyük oranda artış gösteriyor.
![KEREVİZ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/659cfafc015e53283537f132.jpg)
KEREVİZ
Son derece sağlıklı bir besin olsa da kereviz yeniden ısıtıldığında kanserojen etkiye sahip olabiliyor. Ispanak, pancar gibi içeriğinde nitrat bulunan besinler arasında yer alan kerevizi de tek seferde pişirip yemek gerekiyor.
![PİRİNÇ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/659cfad6015e53283537f128.jpg)
PİRİNÇ
Tekrar ısıtılması hâlinde mide ve böbrek sağlığını riske sokan pirincin de tek seferde tüketilmesi gerekiyor.
![ISPANAK](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/659cfad6015e53283537f12a.jpg)
ISPANAK
Ispanak, çocukluğumuzda Temel Reis ile sevdiğimiz ve sık tükettiğimiz bir yiyecek. Hem sağlıklı hem de lezzetli bu sebzeyi iki kez ısıtmamak ise son derece mühim. Ispanağın ikinci kez ısıtılması sonucunda yemek içerisinde bulunan nitrat, ısı ile nitrite dönüşerek son derece tehlikeli bir hâl alıyor. Nitrit, yavaşça organları zehirleyerek vücutta çeşitli hastalıklara davetiye çıkarıyor.
![PANCAR](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/659cfad3015e53283537f120.jpg)
PANCAR
Ispanak gibi içeriğinde nitrat bulunan bir besin olması nedeniyle pancarı da pişme sonrası yeniden ısıtmadan tüketmek gerekiyor.
![PATATES](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/659cfad6015e53283537f12c.jpg)
PATATES
Tıpkı mantar gibi patates de soğuk tüketime uygun bir besin olarak öne çıkıyor. İçerisindeki nişastayı ısıttıkça salan bu besin, sağlık açısından risk teşkil ediyor. Bu durumun önüne geçmek için ise patates yemeklerini maksimum 4 gün süreyle soğuk olarak tüketmek gerekiyor.
![YEMEKLERİNİZ İSRAF OLMASIN](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/659cfad3015e53283537f122.jpg)
YEMEKLERİNİZ İSRAF OLMASIN
Kimse yemeklerin israf olmasını istemez. Büyük özenle hazırladığımız o yiyecekleri yeniden ısıtmak zararlı olsa da israfa karşı alınabilecek bir kaç önlem de bulunuyor elbet. Siz de yemekleriniz israf olmasın istiyorsanız bu noktalara dikkat edebilirsiniz:
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/659cfad6015e53283537f130.jpg)
- Yemek yapımı sırasında malzemelerin fazla geldiğini hissettiğinizde yemeğin fazlasını pişirmeden paketleyip buzlukta dondurabilir, daha sonra tüketmek üzere saklayabilirsiniz.
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/659cfad3015e53283537f11a.jpg)