Bazı durumlarda ev hanımları, her gün ne yemek yapacağını şaşırdığı için önceki günden kalan yemekleri yiyor.
Yaptığı yemekleri buzdolabında bekletip tekrar tekrar çıkarıp ısıtıyor. Hatta bazen 2-3 gün aynı yemekler yeniyor.
Aslında büyük bir kolaylık olarak görünen bu yöntem, farkında olmadan sağlığımızı tehlikeye atıyor.Diğer yandan çalışan kişilerin, akşam iş dönüşünde yemek hazırlamaya üşendikleri apaçık ortada. Yorgun argın eve gelip tekrar yemek derdiyle uğraşmak istemeyebiliyorlar.
Bu durumda yaptıkları yemekleri tekrar ısıtıp kullanabiliyorlar. Ancak bu bazı yiyecekler için büyük bir tehlike.Sizler için ikinci kez ısıtılıp yenmemesi gereken yiyecekleri derledik. Okuyunca bu hatayı bir daha yapmayacaksınız...
Mantar
Mantar pişirildiği gün tüketilmesi gereken besindir. Mantarı yeniden ısıtmak protein yapısını bozar. Yapısı bozulan mantar sindirim ve kalp sağlığı sorunlarına neden olabilir. Eğer önceki günden kalan mantarınız varsa soğuk yemenizi öneririz.