Hazır erişteler, birçok işlenmiş gıdada bulunan çok yaygın bir katkı maddesi olan MSG'ye sahiptir. Başlıca rolü, gıdaların lezzetini arttırmaktır. Pek çok gıda türünde yaygın olarak kullanılmasına ve FDA tarafından tüketimine onay verilmesine rağmen, vücut üzerindeki kısa ve uzun vadeli etkileri konusunda endişeler bulunmaktadır.
Anekdot raporları, MSG tüketiminin baş ağrısı , mide bulantısı, yüksek tansiyon, halsizlik, kas gerginliği, göğüs ağrısı , kalp çarpıntısı ve ciltte kızarma gibi semptomlarla bağlantılı olduğunu düşündürmektedir. MSG tükettikten sonra bu semptomlardan herhangi birini yaşarsanız, MSG semptom kompleksi olarak bilinen bir durumunuz olabilir. Bağlantıyı kuran kesin kanıtlar olmamasına rağmen, insanların küçük bir yüzdesinin MSG'ye karşı bu kısa vadeli reaksiyonları gösterebileceği kabul edilmektedir.
LİF VE PROTEİN BAKIMINDAN DÜŞÜKTÜRLER
Hazır eriştelerdeki düşük protein ve lif seviyeleri göz önüne alındığında, bunları düzenli olarak tüketmek muhtemelen açlığınızı gidermez veya kendinizi tok hissetmenize neden olmaz. Ek olarak, lif oranı düşük bir diyet, kabızlık ve divertiküler hastalık gibi daha yüksek sindirim koşulları riski ve sağlıklı bağırsak bakterilerinde azalma ile ilişkilidir.
DÜŞÜK DİYET KALİTESİ İLE BAĞLANTILIDIRLAR
Bazı araştırmalar, hazır eriştelerin düzenli olarak tüketilmesinin genel olarak düşük diyet kalitesi ile ilişkili olduğunu göstermiştir. Bir çalışmada hazır erişte tüketenlerin diyetleri yemeyenlerle karşılaştırıldı. Hazır erişte tüketicilerinin protein, kalsiyum, C vitamini, fosfor, demir, niasin ve A vitamini alımında önemli ölçüde azalma olduğu bulundu. Ayrıca, sodyum ve kalori alımında artış oldu. Hazır eriştelerin ayrıca kişinin kalp hastalığı, diyabet ve felç riskinizi artıran bir durum olan metabolik sendrom geliştirme riskini artırdığı bulunmuştur.