BROKOLİ
Bu turpgillerden sebzeler sindirim açısından size zarar verebilir.
Hafifçe buharda pişirmek veya biraz yağ ile bir tavaya atmak, daha sonra yumuşak ve sindirim için kolay hale getirmeye yardımcı olabilir.
Brokoli, doğru pişirildiğinde besleyiciliği de artıyor.
Diyetisyen Allison Knott, "Brokoli düzgün pişirilirse, glukozinolatlar adı verilen kanserle savaşan bileşikleri artırabilir, diyor.
Knott, "Bir çalışma, brokoliyi buharda pişirmenin kızartma veya kaynatmaya karşı etkisini inceledi ve buharda pişirmenin glukosinolatları koruduğunu veya arttırdığını, oysa kızartma ve kaynatmanın bileşiklerin önemli ölçüde bozulmasına neden olduğunu buldu." Diyor.
Ayrıca çiğ olarak tüketilmek yerine pişirilirse sindirim sisteminizin brokoliyi işlemesi çok daha kolay olabilir.
Bununla birlikte brokoli gibi sebzeler C vitamini açısından zengin olsa da ve pişirme işlemine karşı en savunmasız olma eğilimindedir. C vitamini suda çözünür ve kaynar suya sızar. İşin püf noktası, onları ya çiğ olarak yemek ya da daha az su ile kısa bir süre için kısık ateşte pişirmektir.
Çiğ Yememeniz Gereken Sebzeler: Brokoli pişirildiğinde sindirimi daha kolaydır.