Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi
Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 çay bardağı pilavlık bulgur
- 2 adet büyük boy kuru soğan
- 1,5 çay bardağı yeşil mercimek
- 1 çay bardağı zeytinyağı (125 ml)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 çay bardağı su (500 ml)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Mercimekli Bulgur Pilavı Yapılışı
Mercimekli bulgur pilavı için öncelikle 1,5 çay bardağı yeşil mercimeği güzelce yıkayalım.
Ardından mercimeklerimizi uygun bir tencereye alalım ve üzerine suyu ekledikten sonra yaklaşık 20 dakika
boyunca mercimeklerimiz hafif yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Bu noktada mercimeklerin gereğinden fazla haşlanarak dağılmamalarına dikkat edelim.
Mercimekler yeterince yumuşadıktan sonra tencereye ocaktan alalım. Bir süzgeç yardımıyla mercimeklerin
suyunu ayrı bir kaba süzdürelim.
Süzdüğümüz sudan yaklaşık 2 çay bardağı kadarını pilavımızın suyu için ayıralım.
Diğer taraftan pilav tenceresine zeytinyağını alalım.
Ardından yemeklik doğradığımız soğanları kavrulmak üzere tencereye aktaralım.
Soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulduktan sonra pilavlık bulguru tencereye ekleyerek kavurmaya devam edelim.
Birkaç dakikada bulgurları şöyle güzelce kavurduktan sonra haşlanmış yeşil mercimekleri de tencereye alalım.
Yaklaşık 1-2 dakika tüm malzemeyi birlikte kavurduktan sonra mercimekleri süzerken ayırdığımız haşlama suyunu ve 2 çay bardağı sıcak suyu tencereye ilave edelim.
Son olarak uzu da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak yaklaşık 20 dakika boyunca pilavımızı pişmeye bırakalım.
Pilav suyunu tamamen çektikten sonra ocağı kapatalım ve tereyağını ekleyerek karıştıralım.
Tereyağı tamamen eriyip pilav güzelce karıştıktan sonra üzerine bir kağıt havlu örterek pilavımızı 15 dakika boyunca dinlenmeye bırakalım.
Sürenin sonunda mercimekli bulgur pilavımız servise hazır. Afiyet olsun!