Yemek 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (02 Şubat 2022) HABERİ PAYLAŞ Haberler Yemek Haberleri 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (02 Şubat 2022) 02 Şubat 2022 - 09:52 | Son Güncelleme: 02 Şubat 2022 - 09:52 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (02 Şubat 2022) Yemek Paylaş 1 Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak düğün çorbası tarifi, kereviz yemeği tarifi, tel şehriyeli pirinç pilavı tarifi kalburabastı tarifi. 02 Şubat 2022 - 09:52 | Son Güncelleme: 02 Şubat 2022 - 09:52 YAZI BOYUTU 2 Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı düğün çorbası tarifi, kereviz yemeği tarifi, tel şehriyeli pirinç pilavı tarifi kalburabastı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ 3 DÜĞÜN ÇORBASI TARİFİ Düğün çorbası malzemeler2 litre et suyu250 gram koyun eti125 gram un (1 bardak silme)1 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme)1/2 yemek kaşığı tuz2 çay kaşığı kırmızı biberDüğün çorbası terbiyesi için:2 yumurta sarısı1 adet limonDÜĞÜN ÇORBASI YAPILIŞIKuşbaşı doğranmış eti yeterince suyla pişirin. Unu bir bardak soğuk et suyuyla karıştırıp bulamaç yapın. Kalan et suyunu kaynatın. Pişen eti ve suyunu birleştirin. Hazırladığınız bulamacı azar azar iyice karıştırarak ekleyin. Tuzu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Terbiyesini yapıp ekleyin. Servisten önce üzerine yağ ve kırmızı biber yakıp gezdirin. 4 KEREVİZ YEMEK TARİFİ Kereviz yemek malzemeler1 kilogram kereviz3 adet havuç1 adet soğanKereviz sapı1 çay bardağı zeytinyağı1 adet patates1 tatlı kaşığı şekerTuzKEREVİZ YEMEĞİ YAPILIŞIKerevizi ayıklayıp küp küp doğrayın. Pişirene kadar limonlu suda bekletin. Soğanı yemeklik doğrayın. Şeker, zeytinyağı ve tuzu tencereye alın.Soğanı da ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Patatesi de kereviz gibi küp küp doğrayın. Havuçları da enine doğrayıp soğanın üzerine ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun. Ardından patatesi kereviz ve kereviz saplarını da ekleyin. Daha sonra su ve şekeri de ilave edip kısık ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirin. En son kereviz saplarını içinden çıkarın ve tuz ekleyin. 5 TEL ŞEHRİYELİ PİLAV TARİFİ Tel şehriyeli pilav malzemelerYarım çay bardağı tel şehriye1 su bardağı pirinç 1 adet bulyon (tavuk veya et)İsteğinize göre et suyu da kullanabilirsiniz.1 çay kaşığı tuz1 su bardağından 2 parmak fazla sıcak su4 yemek kaşığı zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir kaşık tereyağı TEL ŞEHRİYELİ PİLAV YAPILIŞIPilav yapmaya başlamadan önce pirinçleri iyice sıcak suda yıkayın.7 - 8 su yıkadıktan sonra en az yarım saat sıcak suda bekletin.Pilav tenceresine zeytinyağını ekleyin.Üzerine şehriyeleri ekleyip kavurun. Renk almaya başlayan şehriyelerin üzerine suyu süzülmüş pirinçleri ekleyin.1 dakika daha pirinçleri kavurun.Ardından tereyağını ekleyin.Kavrulan pirinçlerin üzerine bulyonu parçalayarak ekleyin.Gerçek et sulu yapacaksanız üzerine koyulan su miktarından et suyunu çıkartarak yapın.Tuz ilave edildikten sonra kaynar suyu ekleyin. Pilavın rengi beyaz olsun istiyorsanız 3-4 damla limon suyu damlatın.Kısık ateşte suyunu çekene kadar kapağını kapatıp pişirin. 6 KALBURABASTI TATLISI TARİFİ Kalburabastı tatlısı malzemeler125 gram tereyağı(oda sıcaklığında)1 çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı yoğurt1 su bardağı süt3,5 su bardağı un2 yemek kaşığı irmik1,5 çay kaşığı kabartma tozu1/2 su bardağı ceviz içiKalburabastı servisi için:2 yemek kaşığı toz Antep fıstığıKalburabastı şerbeti için:2 su bardağı toz şeker3 su bardağı su1 tatlı kaşığı limon suyuKALBURABASTI YAPILIŞIİlk olarak şerbeti hazırlayın. Toz şeker ve suyu derin bir tencereye alın. Aralarda karıştırarak, koyu bir şurup kıvamı alana kadar yaklaşık 20 dakika, orta ateşte kaynatın. Şurup kıvamını alan şerbete limon suyunu ekleyin. Kısık ateşte 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğuması için oda sıcaklığında bekletin. Kalburabastı hamurunu hazırlamak için oda sıcaklığında bekletilmiş 125 gram tereyağını derin bir karıştırma kasesine aktarın. Üzerine 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı irmik ve 1 yemek kaşığı yoğurdu ilave edip, 3,5 su bardağı unu azar azar katarak karışıma yedirin. Son olarak 1,5 çay kaşığı kabartma tozunu da ilave ettikten sonra 5 dakika kadar yoğurun ve üzerini streç film ile kapatıp, 20 dakika kadar buzdolabında bekletin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve avuç içinizde yuvarladıktan sonra hamuru bir kalbura bastırıp, yuvarlak şeklinde açın. Her birinin tam orta kısmına 1 tatlı kaşığı ceviz içinden yerleştirdikten sonra kalbur üzerinde rulo şeklinde sarın. Aynı işlemi hamur bitene kadar tek tek uygulayın. Fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine hazırladığınız tatlıların birleşim yeri alt tarafta kalacak şekilde, aralıklı olarak yerleştirin. Kalburabastıları, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirin. Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine soğuyan şerbeti azar azar gezdirin. İçine çekmesi için beklettikten sonra toz Antep fıstığı ile süsleyip, servis edin. PAYLAŞ günün menüsü akşama ne pişirsem ne yesem ne yemek yapsam ne yemek pişirsem