Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size tel şehriye tarifi, fırında kanat tarifi, arpa şehriye pilavı tarifi ve Kemalpaşa tatlısı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Tel şehriye çorbası malzemeler1 çay bardağı tel şehriye + 1 çorba kaşığı daha tel şehriye2 çorba kaşığı salça4 çorba kaşığı sıvı yağ2 çorba kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı kimyon1 çorba kaşığı pul biber1 adet et veya tavuk bulyonu1 tatlı kaşığı tuz2 litre sıcak su yaklaşıkTEL ŞEHRİYE ÇORBASI YAPILIŞIÖncelikle yağı tencere koyun ardından naneyi ekleyin.1 dk kadar bekledikten sonra salçayı ilave edin. 2-3 dk kadar kısık ateşte kavurun.Şehriyeyi ilave edip 2 dk daha kavurun, baharatını ekleyin.Bulyonu atın, sıcak suyu dökün karıştırın. Suyu az gelirse su ekleyebilirsiniz.5 dk kadar kaynaktan sonra kapağı kapatıp ocaktan alın.Kapağı kapalı şekilde 5-10 dk dinlendikten sonra servise hazır. FIRINDA SOSLU TAVUK KANAT MALZEMELERYarım kilo tavuk kanat4 adet iri patates2 adet kuru soğan2 yemek kaşığı salçaYarım çay bardağı su1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kekik1 çay kaşığı nane1 çay kaşığı pul biber2 çay kaşığı tuzYarım çay bardağı zeytinyağıFIRINDA SOSLU TAVUK KANAT YAPILIŞI:Tavuk kanatları güzelce yıkanır. Baharat, 1 yemek kaşığı salça ve tuz eklenip iyice harmanlanır.Patatesler elma dilim şeklinde doğranır. Tavuk ve patates birlikte karıştırılıp tepsiye yayılır.Dilimlenmiş soğanlar da ilave edildikten sonra üzerine salça sosu eklenip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Kuru domatesli arpa şehriye pilavı malzemeler2 su bardağı arpa şehriye1 su bardağı domates rendesi2 su bardağı sıcak su (isteyenler et suyu kullanabilir)1 adet dolmalık kırmızı biber (kapya)1 adet çarliston biber1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ10-15 adet kuru domatesTuzKURU DOMATESLİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI YAPILIŞIKülbastının yanına çok yakışacak kuru domatesli arpa şehriye pilavını şu şekilde hazırlayabilirsiniz.Biberlerin saplarını kesin, boyuna 2 parçaya bölün.Çekirdeklerini çıkarın ve olabildiğince eşit küpler halinde kesin.Kuru domatesleri sıcak suya koyun hafif diri olacak şekilde yumuşamasını bekleyin. Bıçakla keserken dağılmayacak kadar yumuşaması yeterli. Kahvaltılık cevizli kuru domatesten biraz daha diri olmalı. Ardından ağıza gelecek kadar parçalara bölün.Tencereye tereyağını ve sıvı yağı alıp eritin.Üstüne arpa şehriyeyi ekleyip rengi koyulaşmaya ve hafiften kokusu çıkıncaya kadar kavurun.Biberleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.Domates rendesini ekleyip 2-3 kez karıştırın.Suyunu ve tuzunu ekleyerek karıştırmaya devam edin.Son aşamada kuru domatesleri ekleyin.Kapağı kapalı olarak suyunu çekmeye başlayıncaya kadar pişirin. (Biraz ıslak olacak yoksa dibi tutabilir) Ocağın altını kapatın15-20 dakika kadar kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakıp servis yapın.Servis ederken baz olarak domatesli arpa şehriye pilavını kullanın. Üzerine külbastı etlerini dizin. Bu pilav, kuzu külbastı tarifine de çok yakışacaktır. Kemalpaşa tatlısı malzemelerŞerbet için2 su bardağı toz şeker2 su bardağı su2 tatlı kaşığı limon suyuHamur için2 su bardağı unYarım tatlı kaşığı karbonat2 yumurta5 yemek kaşığı margarin250 gr tuzsuz taze beyaz peynirSüslemek içinHindistan ceviziKEMALPAŞA TATLISI YAPILIŞIŞerbeti hazırlamak için; su ve şekeri tencereye alıp kaynatın.Limon suyunu ekleyip 1-2 taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.Tuzsuz taze beyaz peyniri rendeleyin.2 kaşık unu daha sonra kullanmak üzere ayırın, kalan unu elekten geçirerek geniş bir tepsiye alın.Ortasını havuz şeklinde açıp yumurta ve karbonat ekleyin.Oda ısısında yumuşatılmış 4 yemek kaşığı margarin ve peyniri ekleyip 3-4 dakika yoğurun.Hamuru 18 parçaya bölüp ayırdığınız una hafifçe bulayarak elinizde yuvarlayın.Hamur toplarını yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar 20-25 dakika pişirin.Pişen hamurları ılık şerbete atıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika kaynatın.Kevgirle alıp servis tabağına dizin. Üzerini ufalanmış fındık veya hindistan cevizi ile süsleyin.