1 kase süzme yoğurt1 litre su3 yemek kaşığı sıvı yağ1 diş sarımsak1 adet yumurta (İsteğe bağlı)3 yemek kaşığı toz tarhanaTuz ve dilediğiniz baharatlar Tarhanaları bir miktar soğuk su içerisinde bekleterek önden kabarmasını sağlayın.Tencerenize yağı ve tuzla ezilmiş sarımsağı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.Üzerine soğuk suyu ve tarhanayı ekleyin.Tüm tarhanalar eriyip, kaynayana kadar karıştırarak pişirin.Bu esnada yoğurt ve yumurtayı çırpıp terbiye hazırlayın.Dilerseniz sadece süzme yoğurt da kullanabilirsiniz.Kaynayan çorbadan ilave ederek ılıştırdığınız yoğurdu tencereye ekleyin.Bu aşamada tuzu ilave edip, yeniden karıştırıp bir taşım daha kaynatın.Dilerseniz çorbanıza haşlanmış nohut ve tereyağında kavrulmuş kuru nane de ekleyebilirsiniz. 500 gram antrikot (biftek şeklinde ama dövülmemiş)10-15 adet kestane mantarı10-15 adet istiridye mantarı3 adet çarliston biber2 adet domates2 adet defne yaprağı1 adet kuru soğanTuzKarabiberZeytinyağıBEŞAMEL SOSU İÇİN3 çorba kaşığı un5 çorba kaşığı tereyağı2,5 su bardağı süt2 tane yumurta100 gram rendelenmiş kaşar peyniriTuzKarabiber Kalın biftek şeklindeki eti parmak uzunluğunda 1,5 cm. genişliğinde doğrayın.Soğanı zeytinyağında hafifçe pembeleştirin, etleri ekleyin.Jülyen doğradığınız biberleri, defne yapraklarını, rendelediğiniz domatesleri de katın, kısık ateşte pişirin.Mantarları irice doğrayıp etlere ekleyin.Suyunu çekinceye kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.Sos için unu ve yağı hafifçe kavurun.Sütü dikkatlice yavaş yavaş ekleyin.Kısık ateş üzerinde sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin, kenara alın. öIlınınca içine yumurtayı katın, iyice karıştırın.Tuz ve karabiberi ekleyin.Yemeğin üzerine hazırladığınız sosu yayın.Rendelenmiş kaşar peynirini serpip, peynirler iyice kızarıncaya kadar fırında pişirin. MALZEMELERYarım göbek kırmızı lahana2 adet havuç1 göbek marul veya kıvırcıkYarım demet rokaYarım demet dereotuYarım demet maydanozİsteğe göre 3-4 kaşık haşlanmış mısırTuz1 limonun suyuZeytinyağıMEVSİM SALATA YAPILIŞIGöbek marulu yıkayıp dörde kesin.Kırmızı lahanayı ince ince kıyıp bir kaba alın.Çok az limon suyu ve tuz ekleyip elinizle iyice ovun.Dilerseniz limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz.Bir süre tuz ve sirke ile beklemesi iyi olur.Ardından son bir kez tekrar yoğurur gibi ovmaya devam edin.Bu işlem sırasında elleriniz boyanabilir, dilerseniz bir mutfaklarda da kullanılan ve hareket kabiliyetinizi engellemeyen ameliyat eldivenlerinden kullanabilirsiniz.Havucu rendeleyin.Roka, maydanoz ve dereotu yapraklarını yıkayıp kurulayın.Salata servis tabağına göbek marul dilimlerini çiçek şeklinde yerleştirin.Dört yanına havucu ve kırmızı lahanayı değişimli olarak koyun.İsteğe göre haşlanmış mısırı üzerine serpin.Roka, maydanoz yapraklarını marulun orta kısmına yerleştirin.Dereotu ile süsleyin.Limon suyu ve zeytinyağını gezdirip servis yapın.Kırmızı lahanayı ayrıca sirke ile ovduysanız, sirke koymanıza gerek yok. KEKİ İÇİN4 adet yumurta1,5 su bardağı şeker1 su bardağı sütYarım su bardağı sıvı yağ1 paket kakao2 adet kabartma tozu1 adet vanilya2,5 su bardağı unKREMASI İÇİN1 litre süt1 su bardağı şeker3 yemek kaşığı nişasta2 yemek kaşığı un1 paket kakao1 paket vanilya1 yemek kaşığı tereyağı80 gram çikolataÜZERİ İÇİN1 paket kakaolu bisküvi Kek için yumurta ve şekeri iyice çırpın.Daha sonra diğer tüm malzemeleri koyup çırpmaya devam edin.Büyük boy 35-40 cm'lik yağlanmış tepsiye dökün.Önceden 175 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.Kek piştikten sonra üzerine 1 su bardağı sütü gezdirin.Kreması için: 1 litre sütü, şekeri, nişastayı, unu ve kakaoyu tencereye alıp iyice çırpın.Ocakta karıştırarak kıvamına getirin daha sonra vanilya ve tereyağını ekleyin.Çikolataları da içine kırdıktan sonra iyice karıştırın.Soğumuş kekin üzerine kremayı dökün.Daha sonra robottan bisküvileri geçirin ve keki üzerine serpin.1 saat dolapta bekletin.