Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size tarhana çorbası tarifi, hamsi kuşu tarifi, mor lahana salatası tarifi ve fırında tahin helvası tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Tarhana çorbası malzemeler3 yemek kaşığı toz haldeki tarhana1 çorba kaşığı salça1 çorba kaşığı tereyağı1 çay kaşığı naneTuz1 çay kaşığı kırmızıbiberTARHANA ÇORBASI YAPILIŞI1 çorba kaşığı tereyağı bir tencereye alınır ve eritilir.1 çorba kaşığı salça da tencereye eklenir ve yağda kızdırılır.5 su bardağı su ilave edilir.Bir başka kabın içerisinde de 1 su bardağı suya, toz tarhana eklenir ve karıştırılır.Kaynar halde bulunan tencerenin içerisine bu karışım ilave edilir.15 ile 20 dakika arasında pişirilir.1 çay kaşığı kırmızı biber ve 1 çay kaşığı nane ilave edilerek servis yapılır. Hamsi kuşu malzemeler1 kilogram hamsi4 yemek kaşığı mısır unu1 tatlı kaşığı tuz1 bardak sıvı yağHAMSİ KUŞU YAPILIŞIHamsilerin kafalarını koparıp, kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp, tuzlayın.Hamsilerin iç yüzleri birbirine temas edecek şekilde tabağa sıralayın.Büyük bir tabağın içinde mısır unu ve tuzu karıştırın.Hamsileri iki taraflı mısır ununa batırıp kızgın yağda kızartın. Sıcak servis edin. Mor lahana salatası malzemeler1/2 adet mor lahana1 adet limonun suyu2 yemek kaşığı üzüm sirkesi1 yemek kaşığı nar ekşisi2 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz2 yemek kaşığı ceviz içi1 adet kırmızı elma1/3 demet kıyılmış maydanozMOR LAHANA SALATASI YAPILIŞIKırmızı lahanayı ince ince doğrayın.Tuz ve sirke ile kırmızı lahanayı iyice ovun.Ovulan kırmızı lahanaların içerisine elma ve cevizleri ekleyin.Zeytinyağı, limon, nar ekşisi ve bir çimdik tuzu karıştırıp salataya ekleyin ve karıştırın.Üzerine maydanoz serpiştirip servis edin. MALZEMELER250 gr sade helvaHelvayı ıslatacak kadar süt (Yaklaşık 1-1,5 çay bardağı, çok koyu olmayacak hafif akışkan olacak şekilde)1-2 damla limon suyuFIRINDA TAHİN HELVASI YAPILIŞIFırın ısıtılır. Helva iyice ezilir.Biraz süt ve limon suyu da ilave edilir. Helva çok hafif akışkan olmalıdır.İyice karıştırdıktan sonra küçük kaplara yada güveç kaplarına bölüştürülür.200 derecede üstü kızarana kadar pişirilir. Kürdan ile kontrol ediniz içi çok katı olmamalı hafif akışkan olacak kıvamda olmalıdır.