Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı mısır çorbası tarifi, kıymalı biber dolması tarifi, brokoli salatası tarifi, saray lokumu tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Mısır çorbası malzemeler500 gram dondurulmuş mısır2 yemek kaşığı tereyağı1 kuru soğan2 yemek kaşığı un8 çay bardağı süt4 çay bardağı tavuk suyu5-6 dal frenk maydanozuMISIR ÇORBASI YAPILIŞIİlk olarak mısırın yarısını ayırıp ezerek püre haline getirin. Diğer yarısını bir kenarda bekletin. Derin bir tencerede tereyağını eritin. Soğanları piyazlık doğrayıp ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Ezdiğiniz mısırları tencereye ekleyip karıştırın.Üzerine sütü ve tavuk suyunu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Çorba kaynamaya başladığında, ayırmış olduğunuz tane mısırları da ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Üzerine ince kıyılmış frenk maydanozu serpebilirsiniz. Kıymalı biber dolma malzemeler15-16 adet orta boy dolmalık biber2 orta boy kuru soğan150 gram kıyma2 adet domates1,5 su bardağı pirinç1 yemek kaşığı salçaPul biberKarabiberTuzMaydanoz2 yemek kaşığı sıvı yağDolmaların ağız kısmını kapatmak için:1 adet domatesSosu için:1 yemek kaşığı salçaSıcak suKIYMALI BİBER DOLMA YAPILIŞIBiberlerin kapakları çıkartılarak içleri boşaltılır.Yıkanır ve suyu süzülmesi için süzgece alınır.İç harcını ben pişirerek yapıyorum, dilerseniz çiğden tüm malzemeleri karıştırarak da yapabilirsiniz.Tencereye sıvı yağ alınarak küçük küçük doğranmış soğan hafif kavrulur.Üzerine kıyma ilave edilerek suyunu salıp rengi dönene kadar kavrulmaya devam edilir.Kabuklarını soyduğumuz küçük doğradığımız domatesler eklenir ve 3-4 dakika kavrulur.Salça, pul biber, karabiber, tuz ilave edilerek karıştırılır.Son olarak yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinç ile kıyılmış maydanoz eklenerek karıştırılır, bekletmeden ocaktan alınır.Biberlerin içleri doldurularak üzerlerine domates ile kapak yapılır ve tencereye dizilir.Sos için salça sıcak su ile çözdürülür.Dolmaların üzerlerinden gezdirerek tencereye dökülür.Dolmaların yarısını geçecek kadar sıcak su ilave edilerek kapağı kapatılır ve orta ateşteki ocağa alınır.Biberler ve pirinçler pişene kadar pişirilir. Brokoli salatası malzemeler1 adet brokoli1 adet limonun suyu1 diş sarımsakYarım çay bardağı zeytinyağıTuzBROKOLİ SALATASI YAPILIŞIBrokoliyi haşlayın. Sarımsağın kabuğunu soyun ve ezin. Zeytinyağı, sarımsak ve limonu bir kasede karıştırın. Brokoli haşlandıktan sonra üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Saray lokumu malzemeler2 paket yulaflı bisküvi6 su bardağı süt1 su bardağı toz şeker1 su bardağı un3 yemek kaşığı kakao1 yemek kaşığı tereyağı1 paket vanilya100 gram bitter çikolata2 paket krem şantiSARAY LOKUMU YAPILIŞI2 paket yulaflı bisküviyi rondodan geçirdik ve tepsiye adlık.Muhallebisi için; 1 litre sütü, 1 su bardağı toz şekerini, 1 su bardağı unu, 3yemek kaşığı kakaoyu tencereye aldık ve koyu bir kıvam alana dek kaynattık.1 yemek kaşığı tereyağı,1 paket vanilya, 100 gram bitter çikolata ekledik.Muhallebimizi bisküvilerin üzerine döktük ve spatula yardımı ile yaydık, dolapta 20 dakika kadar beklettik.2 paket krem şanti ve 1 su bardağı sütü çırptık ve tatlımızın üzerine sürüp 5-10 dakika tekrar dolapta beklettik.Tatlımızı kestik ve rulo şeklinde sarıp sunuma hazır hale getirdik.