Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size patates çorbası, bezelye yemeği tarifi, nohutlu pilavı ve şerbetli irmik tatlısı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Patates çorbası malzemeler2,5 litre et suyu2 orta boy soğan3 - 4 adet patates1 kahve fincanı un1 küçük paket tereyağı veya margarin1 çay kaşığı hindistan ceviziTuzTerbiyesi için1 bardak süt2 yumurta sarısıGarnitürü2 adet yumurta akı1 çay bardağı kaşar peynir (rendelenmiş)1 çay kaşığı kırmızı biber1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz2 - 3 dilim bayat ekmekPATATES ÇORBASI YAPILIŞISoğanları küçük parçalar halinde doğrayın, iki kaşık yağla açık renk olacak şekilde kavurun.Unu ekleyin ve 2 - 3 dakika daha kavurun.Et suyu ile kuşbaşı doğranmış patatesleri, hindistan cevizi ve tuz koyup yavaş yavaş kaynatarak 30 dakika pişirin.Çorbayı başka bir kaba süzün ve tekrar ocağa koyup kaynatın.Terbiyesini yapıp yavaş yavaş ekleyin ve 2 kaşım pişirdikten sonra ocaktan alın.Ayrı bir kapta yumurta akina kaşar peyniri, kırmızıbiber ve maydanoz katın.Bu karışımı ekmeklerin üzerine sürün ve küçük küpler halinde kesip çorbayla servis edin. Bezelye yemeği malzemeler2 büyük boy patates1 büyük boy havuç1 kilo ayıklanmış bezelye2 küçük boy soğan1 yemek kaşığı domates salçası2,5 çay kaşığı tuz2 tatlı kaşığı pul biber2,5 su bardağı sıcak suSıvı yağBEZELYE YEMEĞİ YAPILIŞITencereye az yağ alınır ve yemeklik doğranmış soğanlar orta ateşte kavrulur.Patates ve havuçlar küp küp doğranır. Soğan kavrulduğunda salça eklenir.1 - 2 dakika salça kavrulduktan sonra patates, havuç ve bezelye eklenir.Tuz ve pul biber eklenir bir kaç dakika daha pişirilir.Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte ortalama 40 dakika pişirin. Nohutlu pilav malzemeler3 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı ayçiçek yağı2 su bardağı baldo pirinç3 su bardağı su2 su bardağı nohut – haşlanmışTuzBeyaz biber1 adet defne yaprağıNOHUTLU PİLAV YAPILIŞIPilav tencerenize ayçiçek yağı ve tereyağını ekleyin, tereyağı eriyince pirincinizi ekleyin.Pirincinizin üzerine tuz ilave edin ve hafif kavurun.İçerisine su, haşlanmış nohut, tuz, beyaz biber ve defne yaprağını ilave edip karıştırın.Ardından kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Pilav suyunu çekince içerisindeki defne yaprağını çıkartın ve alttan üste doğru havalandırın.Üzerine havlu kağıt serip kapağını kapatın ve 10 – 15 dakika dinlendirin. Şerbetli irmik tatlısı malzemeler3,5 su bardağı un1 su bardağı irmik1 su bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yoğurt1 tane yumurta1 paket vanilyaYarım paket kabartma tozu4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz1 yemek kaşığı sirke1 tatlı kaşığı tarçın125 gram tereyağı veya margarinŞerbeti için2,5 su bardağı toz şeker2,5 su bardağı su1 dilim limonŞERBETLİ İRMİK TATLISI YAPILIŞIYoğurma kabına oda sıcaklığında beklemiş tereyağı veya margarini alın.Üzerine sıvı yağı ekleyin ve katı yağ dağılana kadar ezin.Yoğurt, yumurta, sirke, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.İyice karıştırın.Son olarak irmik ve unu ilave edin.Hamuru iyice yoğurup toparlayın.Yoğurulan hamurun 5/1'ini kenara ayırın.Kenara ayrılmış az hamura 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi ve tarçın ekleyin.Daha sonra bütün malzemeler birbirine karışması için iyice yoğurun.Fazla olan hamur açık az olan hamur koyu renk olacak.Açık renk hamurdan bir miktar alıp tezgah üzerinde biraz açın.Ortasına 2 parmak kalınlığında, 1 parmak yüksekliğine koyu renk hamurdan koyun ve açık renk hamurla etrafını iyice sarın.Tezgaha irmik serpin ve dışını irmiğe bulayıp hafif yatsılaşması için bastırın.Üzerine 3-4 çizik atıp julyen kesin.Tepsiyi yağlamadan tatlıları dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.Bu arada şerbeti hazırlayın.Fırından çıkan tatlıların ilk sıcağı çıktığında şerbet ise eli yakmayacak sıcaklıkta olduğunda tatlının üzerine dökün ve en az yarım saat bekletin.