Pazı sarmasına Gaziantep'te pancar sarması deniyor. Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi pazı, Antep'te de pancar olarak anılıyor.
Buharda pazı sarma yapmak için gerekli malzemeler
Hazırlama süresi: 15 dk Kalori: 400 Porsiyon değeri: 4-6 Kişilik Pişirme süresi: 20 dk
Şef Tahir Tekin Öztan, pazı dolması için malzemeleri şu şekilde sıralıyor:
- 750 gr pazı (Antep'te pancar da denir)
- 250 gr yağlı kıyma
- 1 su bardağı ince bulgur (pilavlık bulgur)
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası (Mümkünse ev yapımı)
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası (Mümkünse ev yapımı)
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 adet kırmızı biber
- 1 adet domates
- 1 limon suyu
- Karabiber
- Tuz
- Zeytinyağı