Buzdolabına ekmek, domates, muz, kahve, soğan veya sarımsak, avokado ve ananas koyuyorsanız nedenini öğrendiğinde asla koyamayacaksınız. Ekmek buzdolabına koyulduğunda çok daha hızlı bozuluyor ve küflenmesine neden oluyor. Muz buzdolabına koyulduğu zaman olgunlaşması gecikiyor ve bu geçen sürede besin değerini de kaybetmesine sebep oluyor. Muzun bütün faydalarından yararlanmak istiyorsanız serin yerde muhafaza edin. Avokado buzdolabına koyulur fakat olgunlaştığında. Olgunlaşmamış avokadoyu buzdolabına koyarsanız asla yumuşamaz ve besin değerini kaybetmeye başlar. Domates buzdolabına koyulduğu zaman lezzetini ve tadını kaybetmeye başlar. Dışarıda sepette saklamanız daha sağlıklı. Kahve buzdolabına konulduğu zaman kokusunu ve tadını kaybeder. Bu nedenle kahve buzdolabında saklanmaz. Bal buzdolabına koyulduğunda kristalize olur ve koyulaşır. Böylece formunu kaybeder. Ananas buzdolabına koyulunca olgunlaşması gecikir. Olgunlaşması geciken ananasın ise lezzeti bozulmaya başlar. Patates buzdolabına koyulduğu zaman nişasta şekere dönüşüyor. Bu nedenle patates soğuk ortamsa saklanmamalıdır. Soğan ve sarımsak buzdolabında saklandığı zaman çok daha hızlı bozulup içten çürümeye başlar. Bu nedenle sepette saklanması gereken besinler arasında soğan ve sarımsakta yer alır.