Ahşap elması da denen bael meyvesi, içerisinde bulunan tannin maddesi nedeniyle ülser tedavisinde çok faydalıdır. Farklı çalışmalar, ülserleri iyileştirmek için bael şerbetini içmeyi veya en az 3 gün hazır püre olarak yenmesini tavsiye etmektedir. Ahşap elma, vücuttaki belirli bakteri enfeksiyonlarını önlemek için çok yararlı olan antibakteriyel ve antiseptik özellikler açısından oldukça zengindir. Çalışmalar, su tüketiminin bronşit, menenjit ve tüberküloz gibi çeşitli bakteriyel enfeksiyon türlerini önleyebileceği kanıtlamıştır. Bunun yanı sıra, bağışıklık sistemi için çok iyi olan yüksek miktarda antioksidan içerir, vücudun maküler dejenerasyondan ve çeşitli kanser türlerinden korumaya yardımcı olan hücrelere oksidatif hasar vermek için vücudu serbest radikallerden korumaktadır.ABD'li sağlık bilgileri sağlayıcısı WebMD, bael meyvesinin iltihabı giderdiğini ve kan şekerini düşürdüğünü açıkladı. Sindirim sistemindeki solucanları yok ettiği ve mide ile ilgili ülserler için iyi bir çözüm olduğu için sindirime çok iyi gelir. Ayrıca sürekli ishal için bir çözüm olarak reçete edilir. Ağaç elma ağaçlarının gövdesi ve dalları Feronia sakızı adı verilen sakız benzeri bir madde içerir. Genellikle bağırsakların gevşekliğinin iyileştirilmesinin bir parçası olarak kullanılır. Aynı şekilde peptik ülseri veya yığınları olan kişiler için reçete edilir, çünkü odun elma ağacı yaprakları tahrişi azalttığı bilinen tanen içerir. Bael meyvesi, yüksek miktarda metanol özelliği içerir ve bu, diyabet riskini önlemek için çok iyidir. Düzenli olarak bu meyvenin çayı tüketiminin vücutta şeker seviyesini düşürebildiği farklı çalışmalar kanıtlanmıştır; kan üre ve kolesterol seviyesinin düşürülmesinde de çok faydalıdır. Herkesin bildiği gibi iskorbüt C vitamini eksikliği hastalığıdır ve bael meyvesi, C vitamini açısından oldukça zengindir, bu nedenle düzenli odun elma tüketimi kesinlikle iskorbüt riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Ahşap elmasında bulunan yüksek miktarda anti-proliferatif ve anti-mutajen kanser riskini düşürür.Bunun dışında beta-karoten içerir, aynı zamanda bir antioksidandır ve kanser önleyici özelliklere sahiptir. Düzenli olarak bu meyvenin tüketiminin vücuttaki antioksidan özellikleri iyileştirebileceği, böylece vücuttaki serbest radikalleri ortadan kaldırabileceği ve kanserli hücre büyümesini önleyebileceği yapılan çalışmalarla kanıtlanmıştır. Bael meyvede bulunan yüksek miktarda antibakteriyel ve antiviral özellikle nedeniyle solunum sağlığına çok faydalıdır. Düzenli olarak bu meyveden tüketmek solunum yollarındaki balgam ve mukus oluşumunu azaltabildiği ve ayrıca solunum yolundaki bakteriyel ve viral enfeksiyonu önlemeye yardımcı olduğu farklı çalışmalar kanıtlanmıştır. Bunun yanı sıra, ahşap elması, solunum yolu hücrelerine serbest radikallerin neden olduğu oksidatif hasarı önlemeye yardımcı olan antioksidan bakımından oldukça zengindir. Bael meyvesi özü, şişmiş bölge ve organlarda kasların gevşemesine yardımcı olan sakinleştirici maddeler içerir. Ham olan elmanın özü ezilip sıcak hardal yağı ile birleştirilerek iltihaplı bölgeye sürülmesi, ağrı ve şişliğin azalmasına yardımcı olacaktır. Bael meyvesinde bulunan yüksek miktarda antibakteriyel ve antiviral özellikle nedeniyle solunum sağlığına çok faydalıdır. Düzenli olarak bu meyveden tüketmek solunum yollarındaki balgam ve mukus oluşumunu azaltabildiği ve ayrıca solunum yolundaki bakteriyel ve viral enfeksiyonu önlemeye yardımcı olduğu farklı çalışmalar kanıtlanmıştır. Ayrıca hazımsızlık, ishal ve kabızlık gibi birçok mide probleminin iyileştirilmesine yardımcı olur. Vücudu soğutur ve ağız ve mide ülserlerinin önlenmesine yardımcı olur. Emziren annelere özellikle kış aylarında alerji ve enfeksiyonlarla mücadele etmeleri için verilir ve anne sütü üretiminin artmasına yardımcı olur. Vücuttaki cinsel işlev bozukluklarını tedavi ettiği de bilindiği için mutluluk verici bir meyve olarak adlandırılır.