20 Kasım 2023 - 14:33
| Son Güncelleme:
Çi börek nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta çi börek tarifi, yapılışı, malzemeler
1

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler haftanın ilk günü çi börek tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirci ise çi börek tarifi araştırıyor. Peki çi börek nasıl yapılır? Enfes hamuru ve lezzetli iç harcı ile çi börek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
20 Kasım 2023 - 14:33
| Son Güncelleme:
2

Eskişehir'in yöresel lezzeti çi börek tarifi, birçok damak zevkine hitap ediyor. Peki çi börek nasıl yapılır? 7'den 70'e herkesin severek yiyeceği çi börek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
3

Çİ BÖREK TARİFİ
Çi börek malzemeler
Hamuru için
- 4,5 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı tuz (Yaklaşık)
- 1-1,5 su bardağı su (Kontrollü olarak ekleyin)
İç harcı için
- 350 g orta yağlı kıyma
- 1 adet küçük boy soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı su
Kızartmak için
- Sıvı yağ
Çİ BÖREK YAPILIŞI
- Unu derin bir yoğurma kabına eleyin. Tuzunu ve suyunu ekleyerek sert kıvamlı pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini örtüp iç harcını hazırlayana kadar dinlendirin.
- İç harcı için, kıymanın içine soğanı rendeleyin. Tuz, karabiber ve suyu yeteri kadar ekleyip karıştırın.
- Hamuru bezelere ayırıp hafif unlanmış zeminde pasta tabağı büyüklüğünde açın. İçerisine kıyma harcından koyup yarım ay şeklinde kapatın ve kenarlarını bir rulet kesiciyle veya çay tabağı kenarıyla kesin.
- Tüm bezeleri aynı şekilde açıp hazırlayın. Daha sonra derin bir kızartma tenceresinde sıvı yağı kızdırın ve börekleri altın renginde kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin ve sıcak servis edin.