CİĞER SOTE YAPILIŞI İPUÇLARI
Ciğer sote, bu tarifin yanı sıra farklı eklemelerle ve hatta soslarla da hazırlanabilir ancak ciğerleri pişirirken bazı püf noktalarına da dikkat etmek gerekir.
Yukarıdaki başlıkta ciğer sotenin nasıl yapıldığını maddeler halinde bildirdik. Bu başlık altında ciğer sote yapmanın püf noktalarını sizlerle paylaşacağız.
Püf noktanın en önemlisi ciğer sote yemeğinde ciğerlerin yumuşak kalmasıdır. Ciğerlerin sertleşmeden yumuşak kalması amacıyla ilk aşamada ciğerleri tavaya ekledikten sonra kapağını hiç açmadan on dakika pişirmeniz olacaktır.
Dana ciğeri yerine kuzu ciğer kullanmanız da ciğer soteyi bambaşka bir yere götürecektir. Ciğer tercihinizi zenginleştirebilirsiniz.
Ciğer sote yemeğinin bir diğer püf noktası da baharatlardır.
Bilindiği gibi ciğere baharat çok yakışır. Özellikle kimyon, karabiber, pul biber ve kekik gibi acı baharat ürünleri dana ciğerine göredir. Fakat burada önemli olan baharatların her birinin oranını çok iyi belirlemenizdir.