Yemek
Çikolatalı ravioli nasıl yapılır? MasterChef 21 Kasım 2023 çikolatalı ravioli tarifi, yapılışı, malzemeler
21 Kasım 2023 - 17:40
| Son Güncelleme:
Çikolatalı ravioli nasıl yapılır? MasterChef 21 Kasım 2023 çikolatalı ravioli tarifi, yapılışı, malzemeler
1

Tv8'in sevilen yarışması MasterChef All Star'da yarışmacılar ilk takım oyununda çikolatalı ravioli tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise İtalyan mutfağının vazgeçilmez lezzeti çikolatalı ravioli tarifi araştırıyor. Peki, çikolatalı ravioli nasıl yapılır? Enfes hamur arasında dolgulu çikolatalı ravioli tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
21 Kasım 2023 - 17:40
| Son Güncelleme:
2

Mantının çikolatalı halini düşünün... Evde kolaylıkla yapabileceğiniz çikolatalı ravioli tarifi, İtalyan mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden. Peki, çikolatalı ravioli nasıl yapılır? 7'den 70'e herkesin severek yiyeceği çikolatalı ravioli tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
3

ÇİKOLATALI RAVİOLİ TARİFİ
Çikolatalı ravioli malzemeler
- 1,5 su bardağı un
- 1/4 su bardağı kakao
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tutam tuz
- 2 adet çırpılmış yumurta
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Dolgusu için:
- 80 gram bitter çikolata
- 80 gram beyaz çikolata
- 250 gram labne peyniri
- 250 gram mascarpone peyniri
- 2 damla vanilya aroması
- 1 adet çırpılmış yumurta
Hamuru yapıştırmak için:
- 1 adet çırpılmış yumurta
Frambuazlı sos için:
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı dondurulmuş frambuaz
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
Süslemek için
- 5-6 adet frambuaz
- Öğütülmüş mısır gevreği
ÇİKOLATALI RAVİOLİ YAPILIŞI
- Bir kase içerisine elenmiş un, sıvı yağ, tuz, kakao, pudra şekeri ve yumurtayı koyun. İyice yoğurun ve kenara alıp dinlendirin.
- Beyaz ve bitter çikolatayı benmari usulü eritip soğumaya bırakın.
- Başka bir kapta labne, mascarpone peyniri, vanilya ve yumurtayı çırpın.
- Eritip soğuttuğunuz çikolatayı labneli karışıma ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız kremayı 2 saat buzdolabında dinlendirin.
- Dinlenmiş hamuru tezgaha alın ve iki parçaya ayırın. Hafifçe unlayıp merdane yardımıyla açın.
- İnce açtığınız hamurların ortasına, dolgu kremasını 2 parmak boşluk olacak şekilde sıkın.
- Dolguyu koyduğunuz yerler dışındaki hamur kısımlarına çırpılmış yumurta sürün.
- Dolgu koyduğunuz hamurun üzerine boş hamuru koyun ve kenarlarından iyiyce bastırarak yapıştırın.
- Bıçak yardımıyla raviolileri kare şeklini verin.
- Kenarlarına çatal yardımıyla şekil verebilirsiniz.
- Hazırladığınız raviolileri 15 dakika buzlukta bekletin. Ardından tencerede su kaynatın.
- Raviolileri kaynar suda 5 dakika pişirin.
- Sosu için tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve kaynatın. Kıvam alınca altını kapatın.
- Raviolileri servis tabağına alın. Sosla süsleyerek servis edebilirsiniz.